top of page

Item List

Amerikai

Americano

Amerika válasza az espressóra, még a második világháború idején Olaszországba érkező jenki katonáktól. A számukra keserű és rövid kávét 2-3 szoros mennyiségű vízzel hígították, ez lett az Americano. Azóta már a világ kedvenc hosszúkávéja.

Amerikai

Ausztrál dió kávé - „Macalatte”

Az örökzöld fákon termő makadámdiót először ausztráliában „keverték” össze kávéval – azóta világszerte rengeteg recept készült. Mi a sűrű diólét a tejjel együtt gőzöljük fel – szerintünk ez a verzió a legfinomabb. „Jindilli” ausztráliában így is hívják!

Amerikai

Hollywood-i karamella cappuccino

Szezámolajjal, pirított fekete-maggal és babérlevéllel. A rodeo drive, vagyis los angeles méregdrága bevásárlóutcájának ez a legújabb divatkávéja. A sűrű espressot tejkaramellára öntik, ez az alap, abba jön a tej, amiben szezámolaj (benne rengeteg kálcium), fekete szezámmagesszencia, és a legvégső csavar, a babérlevél található: hosszan előáztatva, szinte tealevélként átfőzve.

Amerikai

Houstoni ufo kávé blue curacaoval

1947-Ben történt a híres roswelli ufo-eset, ez ihlette meg kávékreátorainkat. Kókusztej alapokon mangópüré, tahiti gyümölcstea keverék, sűrű espresso és kék curacao szirup. Földlakóknak is bátran ajánljuk!

Amerikai

Maui mandula cappuccino

Közép-amerikai kávék keverékéből főzött espresso az alapja. A tejbe a hawaii-ak egyik kedvence, sűrű mandula-esszencia kerül és így gőzöljük fel. Aztán az édeskés kávét, mint egy olaszos cappuccinot, a krémes, mandulás tejjel összekeverjük!

Amerikai

Miami beach-i vanília latte

A túl édes latin (főleg argentin és brazil) kávék ellen harcoló „ízesített” amerikai kávék slágerreceptje. A felgőzölt tejbe sűrű vaníliát kevernek, kis fahéjjal és csipetnyi szerecsendióval.

Amerikai

Mississippi gesztenye latte

A Mississippi környéke, vagyis az amerikai déli konyha az édes gesztenye-recept kreációk zászlóshajója. A karácsony a new orleans-i otthonokban például aligha képzelhető el gyömbéres, gesztenyés sárgarépaszósz nélkül. A szilveszter este pedig a mississippi gesztenye-­kávéval indul. Édes, darabos, sűrű gesztenyében úszó varázslattal. Alaposan fel kell keverni!

Amerikai

New york-i espresso

Keményre préselt kávé magas nyomáson előáztatva, hosszan átcsöpögtetve. Hosszú, levegős espresso, ahogy new yorkban, az olaszok lakta negyedben, a little italy-ban szeretik.

Amerikai

St. Louisi földimogyoró brisé

Az eredetileg orvosságként felirt mogyoróvajat St. Louisban keverték először tejeskávéba, több mint száz évvel ezelőtt. Tejszínt adtak hozzá, és reszelt csokoládéval egészítették ki (ezt hívták akkoriban francia kifejezéssel brisé-nek). Mi még narancs-kókuszt is szórunk a tetejére.

bottom of page