top of page
jel-vegan.png

vegán

jel-koffein.png

csak koffeines verzió

jel-tej.png

választható tejalternatíva

hozzáadott cukrot nem tartalmaz

jel-nincsukor.png
webbkgd.png
latin.png

LATIN

KÁVÉKONYHA

francia.png

FRANCIA

KÁVÉKONYHA

olasz.png

OLASZ

KÁVÉKONYHA

amerikai.png

AMERIKAI

KÁVÉKONYHA

ÚJHULLÁMOS

KÁVÉKONYHA

japán.png

JAPÁN

KÁVÉKONYHA

hideg.png

HIDEG

SARKVIDÉK

arab.png

ARAB

KÁVÉKONYHA

Arab kávékonyha - Cafe Frei

ARAB
KÁVÉKONYHA

„fűszeres, teás, rézedényben percekig forralt kávék”

Afrika arabok lakta vidékein fűszeres ízű kávészemek teremnek. Az arab kávékonyhában ezeket pörkölik hosszan, faszénen, édeskésre. Aztán a kávéitalokat fűszerekkel tovább ízesítik, és hosszúra, édeskésre is főzik. Az arab kávék kulcsszava az idő: van olyan recept, amelyik régebben három órán át főtt a faszénbe állított cserépedényben. A hosszú, sivatagi esték idején a karavánok vándorai ráértek kivárni, amíg a kávéból azok a komplex ízek is előbújtak, melyekkel az olaszok espresso–gépe a 25 másodperces lefolyási idő alatt sosem találkozik. Újabban a tea és tej is az arab kávékonyha része lett.

Arab kávé - Gahwa

Édes! Nincs benne tej

A világ legrégebbi „kávé-receptje”! Az arabok 1200 évvel ezelőtt így kezdték inni a kávét. Ibrikben főzzük, kis fahéjjal, ahogy azt illik. Háromszor kell felforralni és az utolsó pillanatban, mielőtt kifutna, levenni a tűzről. Anno az arabok édes datolyát ettek hozzá, mert nem főztek bele cukrot – azt a törökök „tették” az arab kávéba, évszázadokkal később!

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Bábel-tornya karamellakávé

Édes

A mai Irak területén épített ókori torony nyolc emeletből állt, ezért a mi kávénk is nyolc alkotórészből építkezik. A tejjel, karamellával és a cukorral készített alap espressoban egymásba gabalyodnak a fűszerek: a gyömbér, a fahéj, és a szegfűbors, valamint az ital tetején a ropogós tejszín-krokant. Valóságos édenkerti gyönyör!

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Jemeni fűszeres mokka

Édes

Ebben a latte-ben az arab ízeket a fűszerek jelentik. Fahéj, szegfűszeg, megtoldva csokoládéval, ami persze már „európai” változtatás. Olaszos marocchino franciásan hosszú verzióban, sok tejjel és habbal. Igazi randi-kávé hölgyeknek.

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Beduin kávé

Édes! Nincs benne tej

Sokáig készül, mert őrölt kardamom van benne. Évszázadokon át ez volt az arab tevekaravánok kedvenc itala. Mi is forró homokban főzzük, úgy mint egykor a beduinok. A szír változatot, ahogy még a véres polgárháború előtt aleppóban készítették, és ahogy például a szíriában sok időt töltő krimiszerző, Agatha Christie is szerette.

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Dervis narancs kávé

Édes! Nincs benne tej

Az arab kávé egyik legízletesebb "belső-ázsiai" verziója. Az iszlám szerzetesek, a vándor dervisek terjesztették el közép-ázsia felé tartva az alapreceptet, az arab kávét – ehhez jön az ottani egyik kedvenc gyümölcs, a narancs! Tömény, sűrű, édeskés kávé!

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Teheráni pisztácia-latte bergamottal

Édes

A Faloodeh Iránban sorbet-szerű pisztáciás desszert. Ezt álmodtuk kávéba csokikrémmel és pisztáciával. Az ital tetején tradicionális perzsa íz- és illatvilág landol, izgalmas bergamot és spirulina keverék.

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png
bottom of page