Csíkszereda – Miercurea-Ciuc
Logo-positive.png
IMG_2814.JPG

Cafe Frei Csíkszereda

A magyar határtól több, mint négyszáz kilométerre, Csíkszeredán nyitott meg az első külföldi Cafe Frei 2013 tavaszán. Az erdélyi magyar tulajdonos, József régóta élt már Budapesten, amikor baráti találkozóra érkezett a Mammutban lévő kávézónkba. Annyira megtetszett neki világjáró koncepciónk és kávékonyháink egzotikus sokfélesége, hogy eldöntötte, ezt megmutatja Székelyföldön is.

Csíkszereda belvárosában található az üzlet, tavasztól őszig terasszal is kiegészülve. Nyitástól kezdve központi találkozóhelynek számít a kávézó, és nemcsak az erdélyi magyarok körében. Sokan érkeznek a városon túlról is, és számos román törzsvendég jár a Cafe Freibe. Az elsőszámú kedvenc a dohánykávé, ez kezdettől fogva így volt. Lelkesen fogadta a helyi közönség, hogy idén már Csíkszeredán is ötféle dohánykávé közül lehet válogatni. Emellett a szafarikávé és az arab kávékonyha italai a legkelendőbbek.

A választék kávé- és desszertfronton is ugyanaz, mint Magyarországon. A szendvicsek pedig helyben készülnek saját receptjeik szerint, háromféle ízben. Számos vendég érkezik, aki kényelmesen olvasgatva, reggelizve vagy üzleti megbeszélést tartva tölti el az időt a város egyik legnépszerűbb kávézójában. Polctermékeink is megtalálhatóak Székelyföldön, otthonra is sokan vásárolnak kávéinkból. A tulajdonos elmondása szerint azért jönnek szívesen a városból és azon túlról is egyre többen már kilenc éve, mert szeretik a mi színes és szórakoztató kávévilágunkat. Mindig van valami újdonság a megszokott kedvencek mellet, melyekkel ízutazásra csábítjuk a vendégeket Tokiótól Peruig – csészével a kézben.

IMG_2814.JPG