top of page

Kínálatunk > Forró csokoládék

FRISSEN, HÁZILAG,

IGAZI CSOKIBÓL!

Az ausztrálok, akik büszkék arra, hogy ők „mogyorónagyhatalom”, természetesen a forró csokijukba is mogyorót főznek. Főleg a nagyvárosokban, Sydney vagy Melbourne utcáin. A végtelen és kietlen ausztrál táj nyílegyenes útjain, az ottani falvakban aligha kapni ilyen finom italt.

_choc_australian_hazelnut_chocolate_smal

AUSZTRÁL
MOGYORÓS CSOKI

_choc_australian_hazelnut_chocolate_smal

AUSZTRÁL MOGYORÓS CSOKI

Az ötvenes évek Amerikájának ízvilága. Aki megkóstolja, az 1955-be repülhet vissza, mert mi, követve az akkori hagyományokat, pontosan úgy készítjük el ezt a bostoni specialitást, ahogy anno, a fehér csokit feltaláló Hebert Candies cég csokoládéboltjaiban is főzték. Vaníliával ízesített olvasztott kakaóvajból.

_choc_boston_white_chocolate_small.png

BOSTONI FEHÉRCSOKOLÁDÉ

_choc_boston_white_chocolate_small.png

Ahogy a svájci Alpokban már évszázadok óta készítik! Sűrű, fekete csoki összeolvasztva friss, édes tejcsokoládéval. A dél-amerikai kakaóültetvények klímája, az alpesi tej tisztasága és a figyelmes elkészítés a titka.

_choc_swiss_alpine_chocolate_small.png

SVÁJCI ALPESI CSOKI

SVÁJCI ALPESI CSOKI

_choc_swiss_alpine_chocolate_small.png

BOSTONI FEHÉRCSOKOLÁDÉ

Madagaszkáron már a repülőtéren friss vaníliát próbálnak az érkezőkre rátukmálni, aztán a szállodákban is forró karamellát hoznak – vaníliával. A madagaszkári karamellát cukornádszirupból keményített barnacukorból főzik, ettől olyan különleges!

_choc_madagascar_caramel_small.png

MADAGASZKÁRI KARAMELLA

_choc_madagascar_caramel_small.png

MADAGASZKÁRI KARAMELLA

A világon a legtöbb kókusz a Fülöp-szigeteken terem, a világtermelés egyharmada. Magellán 1521-es partraszállása óta a Fülöp-szigetek kultúrájára mindig is intenzív hatást gyakoroltak a kakaót szerető édesszájú spanyolok. Így tényleg csak idő kérdése volt, hogy a Fülöp-szigeteken mikor keveredik össze a kókusz a forró csokival!

_choc_philippines_coconut_chocolate_smal

FÜLÖP-SZIGETEKI KÓKUSZOS CSOKI

FÜLÖP-SZIGETEKI KÓKUSZOS CSOKI

_choc_philippines_coconut_chocolate_smal

Talán az amerikaiak miatt ilyen nagy adag. Állítólag a Panama-csatornát védő amerikai katonák laktanyája előtti utcai bódékban főztek először ilyen sűrű, de mégis hideg, jeges csokoládét a panamaiak. Benne van a kesernyés közép-amerikai kakaó tradíciója éppúgy, mint a gringók (a panamaiak még ma is így hívják az amerikaiakat), szóval az ő méretmániájuk, hogy igenis minden legyen nagy és persze édes!

_choc_panama_iced_chocolate_small.png

PANAMAI JEGES CSOKOLÁDÉ

PANAMAI JEGES CSOKOLÁDÉ

_choc_panama_iced_chocolate_small.png
bottom of page