Kínálatunk > Kávéitalok > Francia kávékonyha
vegán
csak koffeines verzió
választható tejalternatíva
hozzáadott cukrot nem tartalmaz
FRANCIA
KÁVÉKONYHA
Tejjel vagy tejszínnel készített, az olasz kávékonyhával ellentétben többnyire édeskés kávék. Ezt ellensúlyozandó az alapok mindig citrusos, afrikai kávészemek, enyhébbre, világosabbra pörkölve, hogy az édes tejjel lágy harmóniába simuljanak a fanyar ízek. Az Ausztriát és Spanyolországot is meghódító párizsi kávéiskola a kesernyés Róma legfőbb konkurenciája. A gyarmati világban a cukor mellé fűszerek is kerültek, egzotikus, izgalmas ízeket varázsolva a franciák áztatott (French press) alapkávéjába.
Bécsi kapucíner
Ez volt a Monarchia kedvenc kávéja. Jellegzetes, kicsit citrusos ízű az alapkávéja, mert a kávészemeket az osztrákok kevésbé pörkölik meg, mint az olaszok. Az alapkávét édesített hab koronázza, csokoládé reszelék díszíti. Sissi annyira imádta, hogy pesten is mindig ezt itta.
FORINT
590
Sacher torta-kávé
A cafe frei baristaversenyén győztes kreáció! A bécsi sacher szálló világhírű édessége, a sacher torta kávéba „öntve”. Barackzselés, kakaós, forrócsoki alapú tejszínkávé – a klasszikus összetevők kreatív feldolgozásban – ez a mi sacher torta-kávénk.
FORINT
850
Skandináv multikulti-kávé
Felsorolni is nehéz, hogy manapság már mi minden fér bele egy ilyen skandináv ízizgalomba. Vanília, karamella, narancs, fahéj, kardamom, és habos tej szerecsendióval. A közel-kelet és belső-ázsia fűszerei keverednek össze a franciás vaníliaszenvedéllyel.
FORINT
850
Szafári espresso
Rooibos teával, datolyával és narancshéjjal felgőzölt tejeskávé, espresso alapokon. A tejszín és a kávéskanálnyi barna cukor teszi kissé édeskéssé, de az erős kávénak ennyi lágyságra azért szerintünk „szüksége” van!
FORINT
700
Párizsi tejeskávé – Cafe au lait
A franciák „válasza” az olaszok tejeskávéjára. Csak azért is gőzölt tejjel készül! Ráadásul sok tejjel. A hosszú kávé és a gőzölt tej egyformán meleg, mert az ízek így keverednek igazán lágyan össze. A tetején hab és fahéj.
FORINT
800
Savoyai rumos-diós piskótakávé
Akár tiramisu-kávénak is hívhatnánk! Évszázadokkal ezelőtt a francia udvari cukrászok az édes-szájú XII. Lajos számára „találták”ki a babapiskótát, a savoiardit. Nem sokkal később a savoyai hercegségben ez felkerült a habos, rumos-diós kávé tetejére. Folyékony tiramisu!
FORINT
850
Spanyol macchiato
A bikaviadalok itala! A kakaóval és cukorral édesített tejet felgőzöljük, hozzáadunk afrikai hosszú kávét és összerázzuk. A fahéjat körbe-körbe kell rászórni, pont ahogy a ledöfött bika után egykor a madridi aréna homokját elsimították!
FORINT
590
Zanzibári szegfűszeg latte
Sok szegfűszeggel, kis fahéjjal, gyömbérrel (ezt az ottani szultánnak köszönjük), és narancsvirág kivonattal főzött édeskés latte. Hosszú, lágy, levegős tejeskávé, barátnők pletykapartijaihoz.