top of page

67. LAP

Bábel – pillantás az óriásplakátok párszavas mondatai mögé

Kezdjük az úgynevezett fülszöveggel, ami a könyv hátoldalán olvasható. Erről fog szólni a regény.

IMG_4348_edited.jpg

A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges!

André Calvi, Frei Tamás eddigi négy sikerkönyvének a főszereplője mindig azt mondta: a végén a rosszak győznek. Marco Boretti, az új főhős szerint viszont a gátlástalan okosak!


A Bábel a korábbi regényekhez hasonlóan fordulatos, izgalmas, akciódús történet, és szokás szerint lényeglátó és égetően aktuális. A mai valóságot mutatja be. Rávilágít arra, hogy mi rejlik az óriásplakátokra írt párszavas üzenetek hátterében.


Marco Boretti, az édesanyja révén magyar származású firenzei régész aligha hitte, hogy szakmája az európai migránsválság kellős közepén kulcsszerephez juttatja egy olyan szövevényes ügyben, amiben semmi sem az, aminek látszik. A tudósból kincsvadász lesz. A segélyszervezetek munkatársaiból műkincscsempész. A fegyverkereskedőből miniszterelnöki tanácsadó. Üldözőből üldözött.


Frei Tamás a színfalak mögé viszi az olvasót, megmutatja, hogy milyen hatalmi manőverek révén ragadhatja magához a kellően gátlástalan politikus egy ország irányítását, és miféle cinizmus kell ahhoz, hogy a nyugati világ legbefolyásosabb emberei véres műkincsekkel teli luxusvilláikból finanszírozzák az iszlám terrorizmust.


A háttérben pedig Magyarországon futnak össze a szálak, ahol mindenre találni megoldást…


Az új regény kapcsán talán azt a legfontosabb megemlítenem, ami kifejezetten csak a Cafe Frei vendégeinek szól. Barátommal és üzlettársammal, Langár Tamással arra jutottunk, hogy valamiképp meg kellene hálálnunk az Önök hűségét. Azt, hogy évek óta rengetegen, rengetegszer bejönnek hozzánk kávézni.


Régen, amikor még televízióműsorokat készítettem, az volt a Dosszié szlogenje, hogy a „széles látókör mindenkinek jár”. Szerintünk kávézásban is érvényes ez, ezért lehet nálunk körbejárni a világ összes érdekes kávékonyháját. 


És ezért lehet majd személyesen velem megnézni a regény New York-i helyszíneit is.


Mert a széles kávé- és politikai látókör mindenkinek jár!


A könyvben sok minden játszódik New Yorkban, a Metropolitan Múzeumtól kezdve a Central Parkra néző elegáns városi paloták szalonjáig, úgyhogy lesz majd hol körbenézni.


Úgy döntöttünk tehát, hogy aki a Cafe Freiben veszi meg a Bábelt, az egyrészt 10% kedvezményben részesül a könyvesbolti árhoz képest, plusz részt vehet egy nyereményút sorsoláson is. 

A kedvezmény nem vonatkozik a Libriben lévő kávézókra.


Csak nálunk, csak itt, a Cafe Freiben!


Arra gondoltam, hogy itt és most, kicsit beleolvashatnának a regénybe. Íme tehát egy jelenet New Yorkból, egy olyan helyszínről, ahová jövő tavasszal természetesen elmegyünk majd az utazást megnyerő szerencsésekkel.

AdobeStock_256984520.jpg
Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

Add a Title

bottom of page