top of page

Latin kávékonyha

Latin

Azték chili espresso

Mexikó egzotikus ízei egyetlen espressoba sűrítve. Nemcsak púderfinomságúra őrölt enyhe chili paprika, hanem sűrű csoki is van benne! Fel kell keverni! Nem csíp, de azért „éle” van.

Latin

Barcelonai rumos-körtés csillámmokka

Barcelonai cortado az alapja, vagyis kesernyésre pörkölt (az olasznál hosszabbra főzött) katalán espresso, leheletnyi tejjel. Ennek a mélyén ölelkezik össze a rum a körtepéppel és a forró csokoládéval. A latin ital-költeményt sok hab és csillámló csokigömböcskék koronázzák.

Latin

Costa ricai kókusz macchiato

A „kincses sziget” írójának kedvenc itala. A spanyol gyarmatosítók habos tejeskávéjába állítólag ő kevert először sűrű kókuszfőzetet, amikor 1880-ban visszatért a még ma is lakatlan csendes-óceáni kókusz-szigetekről. Robert Louis stevenson costa ricában kezdte írni világhírű regényét és közben ezt 
a kávét itta!

Latin

Guatemalai mogyoró kávé

Illatos kávé, maja recept szerint, nálunk pörkölt mogyoróval, mert így még finomabb. A spanyolok találták ki, még a gyarmati világban, kis kakaót is belekeverve. Guatemala city-ben ilyet isznak reggelire!

Latin

Jamaicai latte - Kolumbusz fűszerével

A jamaicai pimiento fűszer ízeit tömény szegfűbors, szerecsendió, fahéj és gyömbérkeverék erősíti ebben a kávéban. Akik karácsony táján kóstoltak amerika déli államaiban fűszeres sütőtök piskótát, már érezhették ezt az ízt, mert az amerikaiak egyik karácsonyi kedvence a pimiento-ízvilág.

Latin

Kubai espresso

Az espressot már a kávégépben cukorral együtt főzzük. Kicsit édes, karamellás ízű kávé. A karib-tenger hangulata. Hemingway mindig dupla adag cukorral kérte.

Latin

Perui narancs-virág latte

Ennek a meleg, tejes italnak már 
a részletes leírása is költemény, hát még az íze! Inka égi-virág kávé sárgabarack zselével, kék konkolyból és narancsvirágból.

Latin

Riói kókuszos „media” rózsaborssal

Ahogy az elnevezésben szereplő „media” szócska is mutatja, ez a kávé tejjel, közepes hosszúságúra főzve készül, a legújabb riói trend szerint, kókusszal és rózsaborssal felgőzölve. A rózsabors elnevezése csalóka, mert az íze nem csípős, hanem édeskés, csak a végén emlékeztet kicsit a borsra.

bottom of page