Latin kávékonyha

Barcelonai rumos-körtés csillámmokka
Barcelonai cortado az alapja, vagyis kesernyésre pörkölt (az olasznál hosszabbra főzött) katalán espresso, leheletnyi tejjel. Ennek a mélyén ölelkezik össze a rum a körtepéppel és a forró csokoládéval. A latin ital-költeményt sok hab és csillámló csokigömböcskék koronázzák.

Costa ricai kókusz macchiato
A „kincses sziget” írójának kedvenc itala. A spanyol gyarmatosítók habos tejeskávéjába állítólag ő kevert először sűrű kókuszfőzetet, amikor 1880-ban visszatért a még ma is lakatlan csendes-óceáni kókusz-szigetekről. Robert Louis stevenson costa ricában kezdte írni világhírű regényét és közben ezt
a kávét itta!

Jamaicai latte - Kolumbusz fűszerével
A jamaicai pimiento fűszer ízeit tömény szegfűbors, szerecsendió, fahéj és gyömbérkeverék erősíti ebben a kávéban. Akik karácsony táján kóstoltak amerika déli államaiban fűszeres sütőtök piskótát, már érezhették ezt az ízt, mert az amerikaiak egyik karácsonyi kedvence a pimiento-ízvilág.

Riói kókuszos „media” rózsaborssal
Ahogy az elnevezésben szereplő „media” szócska is mutatja, ez a kávé tejjel, közepes hosszúságúra főzve készül, a legújabb riói trend szerint, kókusszal és rózsaborssal felgőzölve. A rózsabors elnevezése csalóka, mert az íze nem csípős, hanem édeskés, csak a végén emlékeztet kicsit a borsra.