top of page
jel-vegan.png

vegán

jel-koffein.png

csak koffeines verzió

jel-tej.png

választható tejalternatíva

hozzáadott cukrot nem tartalmaz

jel-nincsukor.png
webbkgd.png
latin.png

LATIN

KÁVÉKONYHA

francia.png

FRANCIA

KÁVÉKONYHA

olasz.png

OLASZ

KÁVÉKONYHA

amerikai.png

AMERIKAI

KÁVÉKONYHA

ÚJHULLÁMOS

KÁVÉKONYHA

japán.png

JAPÁN

KÁVÉKONYHA

hideg.png

HIDEG

SARKVIDÉK

arab.png

ARAB

KÁVÉKONYHA

Latin kávékonyha - Cafe Frei

LATIN
KÁVÉKONYHA

„gyümölcsös, egzotikus tejeskávék
– karamellán átfőzve”

A latin kávék készítésekor már az elején, az őrölt kávéba belekerül a cukor, amit lefőzéskor a forró víz megolvaszt, és így a kávészemek kesernyésségét édes karamella áztatja át. A karibi szigetvilág fűszerei és egzotikus gyümölcsei éppúgy beépültek ebbe a kávékonyhába, mint Dél-Amerika keserű kakaója és csípős ízei.

tejalternativa.png

Jamaicai latte - Kolumbusz fűszerével

Édes

A jamaicai pimiento fűszer ízeit tömény szegfűbors, szerecsendió, fahéj és gyömbérkeverék erősíti ebben a kávéban. Akik karácsony táján kóstoltak amerika déli államaiban fűszeres sütőtök piskótát, már érezhették ezt az ízt, mert az amerikaiak egyik karácsonyi kedvence a pimiento-ízvilág.

korong.png
espresso_italiano copy.png

FORINT

ikon-1-2-4.png

Costa ricai kókusz macchiato

Édes

A „kincses sziget” írójának kedvenc itala. A spanyol gyarmatosítók habos tejeskávéjába állítólag ő kevert először sűrű kókuszfőzetet, amikor 1880-ban visszatért a még ma is lakatlan csendes-óceáni kókusz-szigetekről. Robert Louis stevenson costa ricában kezdte írni világhírű regényét és közben ezt 
a kávét itta!

korong.png
espresso_italiano copy.png

FORINT

ikon-1-2-4.png

Barcelonai rumos-körtés csillámmokka

Édes

Barcelonai cortado az alapja, vagyis kesernyésre pörkölt (az olasznál hosszabbra főzött) katalán espresso, leheletnyi tejjel. Ennek a mélyén ölelkezik össze a rum a körtepéppel és a forró csokoládéval. A latin ital-költeményt sok hab és csillámló csokigömböcskék koronázzák.

korong.png
espresso_italiano copy.png

FORINT

ikon-1-2-4.png

Azték chili espresso

Édes

Mexikó egzotikus ízei egyetlen espressoba sűrítve. Nemcsak púderfinomságúra őrölt enyhe chili paprika, hanem sűrű csoki is van benne! Fel kell keverni! Nem csíp, de azért „éle” van.

korong.png
espresso_italiano copy.png

FORINT

ikon-1-2-4.png

Guatemalai mogyoró kávé

Édes

Illatos kávé, maja recept szerint, nálunk pörkölt mogyoróval, mert így még finomabb. A spanyolok találták ki, még a gyarmati világban, kis kakaót is belekeverve. Guatemala city-ben ilyet isznak reggelire!

korong.png
espresso_italiano copy.png

FORINT

ikon-1-2-4.png

Riói kókuszos „media” rózsaborssal

Édes

Ahogy az elnevezésben szereplő „media” szócska is mutatja, ez a kávé tejjel, közepes hosszúságúra főzve készül, a legújabb riói trend szerint, kókusszal és rózsaborssal felgőzölve. A rózsabors elnevezése csalóka, mert az íze nem csípős, hanem édeskés, csak a végén emlékeztet kicsit a borsra.

korong.png
espresso_italiano copy.png

FORINT

ikon-1-2-4.png

Perui narancs-virág latte

Édes

Ennek a meleg, tejes italnak már 
a részletes leírása is költemény, hát még az íze! Inka égi-virág kávé sárgabarack zselével, kék konkolyból és narancsvirágból.

korong.png
espresso_italiano copy.png

FORINT

ikon-1-2-4.png

Kubai espresso

Édes. Nincs benne tej!

Az espressot már a kávégépben cukorral együtt főzzük. Kicsit édes, karamellás ízű kávé. A karib-tenger hangulata. Hemingway mindig dupla adag cukorral kérte.

korong.png
espresso_italiano copy.png

FORINT

ikon-1-2-4.png
bottom of page