

Sparkling Coffee Koktél Otthonra
Díjaztuk a legjobb otthoni Sparkling-koktélt!
Az idei Barista Bajnokságon két kategóriában versenyeztek a döntősök: egyrészt az Alpro kreatív itallal, másrészt egy otthonra ajánlott koktéllal, melynek kötelező alapanyaga a mangós vagy a vaníliás Sparkling Coffee termékünk. Romhányi Lídia, a Cafe Frei Mammut baristája két italkreációt is küldött az elődöntőbe, melyek annyira jól sikerültek, hogy mindkét verziót tovább juttattuk a döntőbe. Lídia nemcsak tehetséges barista, hanem született bartender, ezt szépen bizonyította a döntőben is. Sparkling Bambi Fresh versenyitala lett a koktélkategória kiemelkedő győztese. Igazi könnyed nyári ízbomba uborkával, bodzaszörppel, citrommal és mangós ízesítésű kávés üdítőnkkel - tökéletes long drink a forró naplementékhez! A Cafe Frei Sparkling Coffee mindegyik kávézónkban és az áruházak polcain is elérhető, érdemes kipróbálni frissítő koktélalapanyagként is.
„Sok minden motivált az itallal kapcsolatban, ugyanis egyrészt szeretem a kreatív folyamatokat - és különösen izgalmas volt, hogy a mixer/bartender pályát mixelhettem a barista szakmával -, másrészt a Sparkling Bambi Fresh fantázianév nagyon a szívem csücske lett, mert a szerelmemet neveztem el Bambinak, és mert a barátaimmal mindig Bambira ülünk be, legyen szó egy sörről, vagy egy üdítőről, így jó lett volna ezt a nevet viszont látni a Café Frei menülapjában, hogy mások is megízleljék a Bambizás varázsát.”- árulta el Lídia, mit jelentett számára a versenyital megalkotása.



SPARKLING BAMBI FRESH
Recept
Hozzávalók:
• 1 doboz mangós sparkling
• 3-4 csík uborka
• 4 cl bodzaszörp (40ml)
• 2 citrom + 1 narancs cikk
• 3 cl citromlé (30ml)
• 3 db koktéljég
• 5 db mentalevél
Elkészítés:
A pohár aljába beletesszük a gyümölcsöket, majd enyhén összenyomkodjuk őket, hogy kiengedjék az ízüket. Hasonlóképp járunk el a mentalevelekkel is. Egy hámozóval 3–4 hosszú uborkacsíkot vágunk, majd egy citrom levét frissen kifacsarjuk.
Eközben előkészítjük a shakert, az aljára egy kevés koktéljeget szórunk. Hozzáadjuk az uborkaszeleteket, ráöntjük a 3 cl citromlevet és a 4 cl bodzaszörpöt. Ezután újabb adag jeget teszünk a tetejére, így az uborka két jégréteg közé szorul, ennek köszönhetően shakelés közben intenzívebben felszabadul az íze.
A keveréket nem szükséges finoman leszűrni, elegendő, ha a Manhattan shaker tetejével töltjük a pohárba. Ezután három jégkockát helyezünk bele, és lassan felöntjük egy doboz mangós sparkling itallal. A koktél ekkor erősen habosodni kezdhet, amit szükség esetén kanállal vagy enyhe ütögetéssel finoman eltávolíthatunk.
Végül egy szál friss mentabóbitát finoman hozzácsapunk a szívószálhoz és a pohár széléhez, hogy felszabaduljanak az illóolajai. Egy uborkacsíkot fogpiszkálóra tekerünk, és egy narancsszelettel együtt a pohár peremére helyezzük a dekorációhoz.