top of page

Kínálatunk > Forró csokoládé és karamella

csoki_edited.jpg

FORRÓ CSOKOLÁDÉ ÉS KARAMELLA
FRISSEN HÁZILAG, IGAZI CSOKIBÓL

Nem véletlenül tartják a kakaóbabot az istenek eledelének, mert a forró csokoládé tényleg mennyei ajándék, amit lehetetlen megunni. Ráadásul kiválóan ízesíthető alapanyagról van szó, így tejjel vagy anélkül, hidegen vagy melegen, és persze rengetegféle verzióban terjedt el világszerte. De néha mégis érdemes helyette a forró karamellát választani, legalábbis nálunk!

_choc_australian_hazelnut_chocolate_small.png

AUSZTRÁL MOGYORÓS CSOKI

Az ausztrálok, akik büszkék arra, hogy ők „mogyorónagyhatalom”, természetesen a forró csokijukba is mogyorót főznek. Főleg a nagyvárosokban, Sydney vagy Melbourne utcáin. A végtelen és kietlen ausztrál táj nyílegyenes útjain, az ottani falvakban aligha kapni ilyen finom italt.

BOSTONI FEHÉRCSOKOLÁDÉ

_choc_boston_white_chocolate_small.png

Az ötvenes évek Amerikájának ízvilága. Aki megkóstolja, az 1955-be repülhet vissza, mert mi, követve az akkori hagyományokat, pontosan úgy készítjük el ezt a bostoni specialitást, ahogy anno, a fehér csokit feltaláló Hebert Candies cég csokoládéboltjaiban is főzték. Vaníliával ízesített olvasztott kakaóvajból.

_choc_swiss_alpine_chocolate_small.png

SVÁJCI ALPESI CSOKI

Ahogy a svájci Alpokban már évszázadok óta készítik! Sűrű, fekete csoki összeolvasztva friss, édes tejcsokoládéval. A dél-amerikai kakaóültetvények klímája, az alpesi tej tisztasága és a figyelmes elkészítés a titka.

_choc_philippines_coconut_chocolate_small.png

FÜLÖP-SZIGETEKI KÓKUSZOS CSOKI

A világon a legtöbb kókusz a Fülöp-szigeteken terem, a világtermelés egyharmada. Magellán 1521-es partraszállása óta a Fülöp-szigetek kultúrájára mindig is intenzív hatást gyako-roltak a kakaót szerető édesszájú spanyolok. Így tényleg csak idő kérdése volt, hogy a Fülöp-szigeteken mikor keveredik össze a kókusz a forró csokival!

PANAMAI JEGES CSOKOLÁ DÉ

_choc_panama_iced_chocolate_small.png

Talán az amerikaiak miatt ilyen nagy adag. Állítólag a Panama-csatornát védő amerikai katonák laktanyája előtti utcai bódékban főztek először ilyen sűrű, de mégis hideg, jeges csokoládét a panamaiak. Benne van a kesernyés közép-amerikai kakaó tradíciója éppúgy, mint a gringók (a panamaiak még ma is így hívják az amerikaiakat), szóval az ő méretmániájuk, hogy igenis minden legyen nagy és persze édes!

_choc_madagascar_caramel_small.png

MADAGASZKÁRI KARAMELLA

Madagaszkáron már a repülőtéren friss vaníliát próbálnak az érkezőkre rátukmálni, aztán a szállodákban is forró karamellát hoznak – vaníliával. A madagaszkári karamellát cukornád szirupból keményített barnacukorból főzik, ettől olyan különleges!

bottom of page