Kínálatunk > Kapszulás kávék
KAPSZULÁS KÁVÉINKRÓL
KÖRNYEZETBARÁT KAPSZULA
A Cafe Frei kapszulás kiszerelésű kávéi kukoricakeményítőből készült, biológiailag lebomló kapszulában kaphatóak.
ÍGY AJÁNLJUK
A Nespresso kompatibilis kapszulát rövid, espresso méretű (40 ml) kávéként készítsük el, a távol-keleti aromákat egy decinyi meleg, ízlés szerint édesített tej kelti igazán életre.
MILYEN KÁVÉGÉPPEL HASZNÁLHATÓ?
A kapszula Nespresso-kompatibilis (Citiez, Pixie, Essenza, Latissima, Maestria, U, Inissia).
KAPSZULÁS KÁVÉINKRÓL
KÖRNYEZETBARÁT KAPSZULA
A Cafe Frei kapszulás kiszerelésű kávéi kukoricakeményítőből készült, biológiailag lebomló kapszulában kaphatóak.
ÍGY AJÁNLJUK
A Nespresso kompatibilis kapszulát rövid, espresso méretű (40 ml) kávéként készítsük el, a távol-keleti aromákat egy decinyi meleg, ízlés szerint édesített tej kelti igazán életre.
MILYEN KÁVÉGÉPPEL HASZNÁLHATÓ?
A kapszula Nespresso-kompatibilis (Citiez, Pixie, Essenza, Latissima, Maestria, U, Inissia).
MILÁNÓI CAPPUCCINO BY TAMÁS FREI
Amikor egy tejeskávé olyan finom Olaszországban, hogy emlékbe el akarjuk csenni a csészét, mert
azt reméljük, hogy abban még az otthoni kávénk
is finomabb lesz. A milánói Bar Duomóban ilyen cappuccinót lehet inni, cicomás, hófehér porceláncsészéből. Méghozzá nem is akármilyen kilátással.
Ha olasz tejeskávéról van szó, akkor ez Frei Tamás kedvenc helye. A márvány bárpultnál, a hatalmas kristálycsillár alatt állva kortyolni a lágy, krémes cappuccinót, és közben a milánói dóm pazar látványában gyönyörködni. Ez a cuvée-kapszula a milánói
Bar Duomóba röpíti azt, aki megkóstolja.
FIRENZEI ESPRESSO
BY TAMÁS FREI
A világot televízió-riporterként és regényíróként beutazó Frei Tamás egyik kedvenc olasz kávézója
a firenzei főtér, a Piazza della Signoria sarkán áll.
A Perseo Cafe-ban a baristák mandzsettás ingben
és nyakkendőben készítik a Perseo-blendet. Frei Tamás számára ez az „igazi” olasz espresso. Az ő ottani élményei inspirálták a Cafe Frei „Firenzei Espresso
by Tamás Frei” kapszuláját. Kicsit citrusos, de közben mégis kesernyés ízvilág, melyben (borhasonlattal élve), mint egy igazi cuvée-ben, azonos fajtájú arabica kávészemek keverednek lágy harmóniába három különböző dél-amerikai ültetvényről!
NICARAGUAI
DOHÁNY-KÁVÉ
Ez a kapszulás kávé a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc egyik legsikeresebb receptjének otthoni változata.
A vendégek a Cafe Frei dubaji kávézójában éppúgy imádják, mint Magyarországon, vagy épp Splitben, az adriai tengerparton. A dohány-kávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészi a lakásunkba. Az ital egykori "feltalálói" a dohányleveleket lédús alma-reszelékbe áztatták, amiből egynapos pihentetés után krémes esszenciát főztek. A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe kell beleforgatni, hogy minden szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot.
TOKIÓI MÁLNA-KÁVÉ CSOKOLÁDÉVAL
A színtiszta japán csokoládé házassága a tokió cukrászdák kedvenc málna-ízével.
A párizsi Salon du Chocolat díjait rendszeresen viszik el japán csokoládé-mesterek, miközben a francia csokoládékészítők ma már azt tartják a legnagyobb elismerésnek, ha üzletet nyithatnak Tokióban. Mi már csak ezért is a japán édesség-iránytűt követve forgatjuk sűrű csokoládé és málna aromába ezt a japán kávékülönlegességet.
Az olasz főváros kedvenc íze - kávészemekbe pörkölve.
Rómában, legyen szó kávéról vagy fagylaltról, a mogyoró az elsőszámú favorit. Az ízvarázs titka, hogy manufakturális körülmények között, a szokásostól eltérően, „langyos” pörköléssel nyitjuk meg a kávészemeket. Utána egy napot pihentetjük, és végül a kávét kis adagokban beleforgatjuk a mogyoró aromába, hogy a kávészemek nyitott pórusai szivacsként szívják magukba az ízeket.
RÓMAI
MOGYORÓ-KÁVÉ
MIAMI BEACH-I VANÍLIA-KÁVÉ
A Cafe Frei kávézóiban világszerte ez az amerikai kávékonyha sláger-receptje. Nizzában éppúgy, mint Magyarországon, vagy épp a Cafe Frei szaúd-arábiai üzletében.
A vanília ízű kávékat Miamiban fahéjjal és szerecsendióval készítik, hogy az ital ne legyen émelygősen édes. Eredetileg a Miami Beachen áttelelő argentin és brazil elit kedvence volt ez a recept, de végül az amerikaiak is megszerették. Annyit változtattak csak rajta, hogy ők a vaníliát nem utólag öntik a kávéba, hanem hogy sokkal tisztább legyen az íze, már pörköléskor felviszik a kávészemekre.
BUENOS AIRES-I KARAMELLA-KÁVÉ MARACUJÁVAL
Az argentin főváros történelmi kávéházai ihlették maracuja esszenciával ízesített karamella kávénkat.
A klasszikus Buenos Aires-i cafékban nádcukorból készített karamellizált tejkrémmel (dulce de leche) szervírozzák a kávé mellé leggyakrabban kért dél-amerikai édességet, a churrost. Az argentinok a dulce de leche-t újabban a kávéba is belecsempészik, sőt, a legmenősebb kávéházakban még bíbor maracuja esszenciát is kevernek mellé. Minket lenyűgöz ez az ízpárosítás, mert izgalmas és fanyarul édes dél-amerikai ízkalandot varázsol otthon a csészénkbe! Tejjel felöntve selymes, mégis igazán karakteres tejeskávé készíthető belőle.
Kalifornia pisztácia-nagyhatalom, ezért a tengerparti bárok egyik kedvenc alapanyaga a helyi farmokról érkező pisztácia.
Nemcsak snack formájában kerül az asztalra, hanem koktélokhoz és kávékhoz is használják. A pisztácia és a kávé tökéletes harmóniában simul össze, tejjel felöntve pedig még selymesebb.
Ha a latténk tetejét megszórjuk finomra aprított pisztáciával, és jéggel készítjük el, az már tényleg valódi ízutazás a Csendes-óceán parti beach-bárokba!
SAN DIEGO-I PISZTÁCIA-KÁVÉ
COSTA RICAI
KÓKUSZ-KÁVÉ
Ebből a kapszulából a Kincses Sziget írójának kedvenc kávéját lehet elkészíteni otthon.
Robert Louis Stevenson 1880-ban, amikor visszatért Costa Ricába a lakatlan csendes-óceáni Kókusz-szigetekről, sűrű kókuszfőzetet kevert a kávéjába. Az alap a spanyol gyarmatosítók habos tejeskávéja volt. Így született meg a kókusz macchiato, a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc vendégeinek egyik kedvence. A skót szerző Costa Ricában kezdte írni világhírű regényét, és közben ezt a kávét itta.