top of page

Kínálatunk > Kapszulás kávék

KAPSZULÁS KÁVÉINKRÓL

 

KÖRNYEZETBARÁT KAPSZULA

A Cafe Frei kapszulás kiszerelésű kávéi kukoricakeményítőből készült, biológiailag lebomló kapszulában kaphatóak. 

ÍGY AJÁNLJUK

A Nespresso kompatibilis kapszulát rövid, espresso méretű (40 ml) kávéként készítsük el, a távol-keleti aromákat egy decinyi meleg, ízlés szerint édesített tej kelti igazán életre.

MILYEN KÁVÉGÉPPEL HASZNÁLHATÓ?

A kapszula Nespresso-kompatibilis (Citiez, Pixie, Essenza, Latissima, Maestria, U, Inissia).

KAPSZULÁS KÁVÉINKRÓL

 

KÖRNYEZETBARÁT KAPSZULA

A Cafe Frei kapszulás kiszerelésű kávéi kukoricakeményítőből készült, biológiailag lebomló kapszulában kaphatóak. 

ÍGY AJÁNLJUK

A Nespresso kompatibilis kapszulát rövid, espresso méretű (40 ml) kávéként készítsük el, a távol-keleti aromákat egy decinyi meleg, ízlés szerint édesített tej kelti igazán életre.

MILYEN KÁVÉGÉPPEL HASZNÁLHATÓ?

A kapszula Nespresso-kompatibilis (Citiez, Pixie, Essenza, Latissima, Maestria, U, Inissia).

MILÁNÓI CAPPUCCINO BY TAMÁS FREI

milanoi.png

MILÁNÓI CAPPUCCINO BY TAMÁS FREI

Amikor egy tejeskávé olyan finom Olaszországban, hogy emlékbe el akarjuk csenni a csészét, mert 
azt reméljük, hogy abban még az otthoni kávénk 
is finomabb lesz. A milánói Bar Duomóban ilyen cappuccinót lehet inni, cicomás, hófehér porceláncsészéből. Méghozzá nem is akármilyen kilátással. 
Ha olasz tejeskávéról van szó, akkor ez Frei Tamás kedvenc helye. A márvány bárpultnál, a hatalmas kristálycsillár alatt állva kortyolni a lágy, krémes cappuccinót, és közben a milánói dóm pazar látványában gyönyörködni.  Ez a cuvée-kapszula a milánói 
Bar Duomóba röpíti azt, aki megkóstolja.

Espressso_by TF_uj.png

FIRENZEI ESPRESSO
BY TAMÁS FREI

FIRENZEI ESPRESSO
BY TAMÁS FREI

A világot televízió-riporterként és regényíróként beutazó Frei Tamás egyik kedvenc olasz kávézója 
a firenzei főtér, a Piazza della Signoria sarkán áll. 
A Perseo Cafe-ban a baristák mandzsettás ingben 
és nyakkendőben készítik a Perseo-blendet. Frei Tamás számára ez az „igazi” olasz espresso. Az ő ottani élményei inspirálták a Cafe Frei „Firenzei Espresso 
by Tamás Frei” kapszuláját. Kicsit citrusos, de közben mégis kesernyés ízvilág, melyben (borhasonlattal élve), mint egy igazi cuvée-ben, azonos fajtájú arabica kávészemek keverednek lágy harmóniába három különböző dél-amerikai ültetvényről!

nicaraguai dohany_ NCC2.png

NICARAGUAI

DOHÁNY-KÁVÉ

NICARAGUAI

DOHÁNY-KÁVÉ

Ez a kapszulás kávé a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc egyik legsikeresebb receptjének otthoni változata.

A vendégek a Cafe Frei dubaji kávézójában éppúgy imádják, mint Magyarországon, vagy épp Splitben, az adriai tengerparton. A dohány-kávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészi a lakásunkba. Az ital egykori "feltalálói" a dohányleveleket lédús alma-reszelékbe áztatták, amiből egynapos pihentetés után krémes esszenciát főztek. A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe kell beleforgatni, hogy minden szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot.

Tokioi_malna_ kave_uj2.png

TOKIÓI MÁLNA-KÁVÉ CSOKOLÁDÉVAL

TOKIÓI MÁLNA-KÁVÉ CSOKOLÁDÉVAL

A színtiszta japán csokoládé házassága a tokió cukrászdák kedvenc  málna-ízével.

A párizsi Salon du Chocolat díjait rendszeresen viszik el japán csokoládé-mesterek, miközben a francia csokoládékészítők ma már azt tartják a legnagyobb elismerésnek, ha üzletet nyithatnak Tokióban. Mi már csak ezért is a japán édesség-iránytűt követve forgatjuk sűrű csokoládé és málna aromába ezt a japán kávékülönlegességet.

Romai mogyoro kave_2.png

RÓMAI

MOGYORÓ-KÁVÉ

Az olasz főváros kedvenc íze - kávészemekbe pörkölve.

 

Rómában, legyen szó kávéról vagy fagylaltról, a mogyoró az elsőszámú favorit. Az ízvarázs titka, hogy manufakturális körülmények között, a szokásostól eltérően, „langyos” pörköléssel nyitjuk meg a kávészemeket. Utána egy napot pihentetjük, és végül a kávét kis adagokban beleforgatjuk a mogyoró aromába, hogy a kávészemek nyitott pórusai szivacsként szívják magukba az ízeket.

RÓMAI

MOGYORÓ-KÁVÉ

MIAMI BEACH-I VANÍLIA-KÁVÉ

miami_mockup_2.png

MIAMI BEACH-I VANÍLIA-KÁVÉ

A Cafe Frei kávézóiban világszerte ez az amerikai kávékonyha sláger-receptje. Nizzában éppúgy, mint Magyarországon, vagy épp a Cafe Frei szaúd-arábiai üzletében.

A vanília ízű kávékat Miamiban fahéjjal és szerecsendióval készítik, hogy az ital ne legyen émelygősen édes. Eredetileg a Miami Beachen áttelelő argentin és brazil elit kedvence volt ez a recept, de végül az amerikaiak is megszerették. Annyit változtattak csak rajta, hogy ők a vaníliát nem utólag öntik a kávéba, hanem hogy sokkal tisztább legyen az íze, már pörköléskor felviszik a kávészemekre.

Buenos Aires-i2.png

BUENOS AIRES-I KARAMELLA-KÁVÉ MARACUJÁVAL

BUENOS AIRES-I KARAMELLA-KÁVÉ MARACUJÁVAL

Az argentin főváros történelmi kávéházai ihlették maracuja esszenciával ízesített karamella kávénkat.

A klasszikus Buenos Aires-i cafékban nád­cukorból készített karamellizált tejkrémmel (dulce de leche) szervírozzák a kávé mellé leggyakrabban kért dél-amerikai édességet, a churrost. Az argentinok a dulce de leche-t újabban a kávéba is belecsempészik, sőt, a legmenősebb kávéházakban még bíbor maracuja esszenciát is kevernek mellé. Minket lenyűgöz ez az ízpárosítás, mert izgalmas és fanyarul édes dél-amerikai ízkalandot varázsol otthon a csészénkbe! Tejjel felöntve selymes, mégis igazán karakteres tejeskávé készíthető belőle.

sandiego_mockup_2025_nocup.png

SAN DIEGO-I PISZTÁCIA-KÁVÉ

Kalifornia pisztácia-nagyhatalom, ezért a tengerparti bárok egyik kedvenc alapanyaga a helyi farmokról érkező pisztácia.

 

Nemcsak snack formájában kerül az asztalra, hanem koktélokhoz és kávékhoz is használják. A pisztácia és a kávé tökéletes harmóniában simul össze, tejjel felöntve pedig még selymesebb.
Ha a latténk tetejét megszórjuk finomra aprított pisztáciával, és jéggel készítjük el, az már tényleg valódi ízutazás a Csendes-óceán parti beach-bárokba!

SAN DIEGO-I PISZTÁCIA-KÁVÉ

COSTA RICAI KÓKUSZ-KÁVÉ

Costa Rica_kokusz kave_ NCC2.png

COSTA RICAI
KÓKUSZ-KÁVÉ

Ebből a kapszulából a Kincses Sziget írójának kedvenc kávéját lehet elkészíteni otthon.

 

Robert Louis Stevenson 1880-ban, amikor visszatért Costa Ricába a lakatlan csendes-óceáni Kókusz-szigetekről, sűrű kókuszfőzetet kevert a kávéjába. Az alap a spanyol gyarmatosítók habos tejeskávéja volt. Így született meg a kókusz macchiato, a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc vendégeinek egyik kedvence. A skót szerző Costa Ricában kezdte írni világhírű regényét, és közben ezt a kávét itta.

bottom of page