top of page
TIZENEGYEDIK LECKE

Filter in bottle

Munkában a hideg víz

A Filter-in bottle eszköz a Hario Mizudashi család egyik tagja. A „mizudashi” japán szó azt jelenti magyarul, hogy hideg vízzel kivonatolt. Ennek köszönhetően az elkészült kávé alacsonyabb koffeintartalmú, ugyanakkor ízgazdag, lágy textúrájú, kevésbé kesernyés ízű ital lesz. Aki kedveli a hideg filterkávét, annak remek választás ez a manuális japán kávékészítő „palack”. Egyszerű a használata és könnyen tárolható, elegáns kialakítása miatt kezdő hobby baristáknak is ajánljuk!

1.

Vegyük le az eszköz tetejét a kávéfilterrel együtt. Töltsük meg az üveget hideg vízzel, a tökéletes ízhatás érdekében használjunk szűrt vizet vagy lágy forrásvizet. A gyártói javaslat szerint 700 ml vízhez 60g kávéra van szükség.

IMG_2814.JPG

2.

A frissen őrölt kávéból szórjuk a megfelelő mennyiséget a filterbe. Merítsük a szűrőt a szilikon kupak segítségével a vízbe, figyeljünk arra, hogy jól lezárjuk. Tegyünk az üveget 8-12 órára hűtőbe, attól függően, milyen intenzitású kávét készítenénk.

IMG_2814.JPG

3.

Minél tovább ázik a kávéőrlemény, annál erőteljesebben kivonatolódik. Ha lágyabb hatású és kevésbé koffeines italt szeretnénk, elég 8 óra áztatási idő. Ha túl intenzívnek érezzük az elkészült kávéitalt, szervírozhatjuk jégre töltve vagy tejjel hígítva.

IMG_2814.JPG

4. 

Fogyasztás előtt távolítsuk el a kávészűrőt a szilikon kupakból, majd a kupakot helyezzük vissza az üvegre. Töltsük ki az italt egy pohárba. Hűtőben tárolva akár 2-3 napig is fogyasztható az így készült filterkávé. 

IMG_2814.JPG
bottom of page