MÁSODIK LECKE
French Press alapok
Otthoni kávékészítés egyszerűen és kényelmesen
Barista Akadémiánkon a Cafe Frei baristái megmutatják és megtanítják, hogyan kell otthon finom és szép kávét készíteni. Nem titok és nem varázslat az igényes kávékészítés, viszont ismerni kell a lépéseket, hogy mit és milyen sorrendben kell csinálni, ha minőségi kávéval szeretnénk kényeztetni magunkat a saját konyhánkban.
Vezető baristáink hosszú éveken keresztül tanulják a különböző kávékultúrák italainak elkészítési módját. Most arra kértük őket, hogy az otthoni kávékészítés egyszerű és kényelmes módját, a French press-t mutassák be nekünk lépésről lépésre.
1. LÉPÉS
Helyezzük az előre kimért kávéőrleményt a tégelybe, közben melegítsünk vizet. Mindig durva őrleményt használjunk a French press készítéshez. Ügyeljünk az arányokra!
100ml vízhez egy púpos evőkanálnyi kávé (kb. 6 gr) ajánlott!
2. LÉPÉS
Öntsük fel forró, de nem lobogó vízzel az őrleményt és keverjük meg jól, hogy egyenletesen átnedvesedjen, átázzon.
3. LÉPÉS
Helyezzük az eszközre a dugattyús részt, de még ne nyomjuk le. Várjunk 3-5 percet attól függően, hogy mennyire intenzív kávét szeretnénk.
4. LÉPÉS
Végül lassan, egyenletesen nyomjuk le a dugattyút, és már szervírozhatjuk is az italt.