MÁSODIK LECKE

French Press alapok

Otthoni kávékészítés egyszerűen és kényelmesen

Barista Akadémiánkon a Cafe Frei baristái megmutatják és megtanítják, hogyan kell otthon finom és szép kávét készíteni. Nem titok és nem varázslat az igényes kávékészítés, viszont ismerni kell a lépéseket, hogy mit és milyen sorrendben kell csinálni, ha minőségi kávéval szeretnénk kényeztetni magunkat a saját konyhánkban.
Vezető baristáink hosszú éveken keresztül tanulják a különböző kávékultúrák italainak elkészítési módját. Most arra kértük őket, hogy az otthoni kávékészítés egyszerű és kényelmes módját, a French press-t mutassák be nekünk lépésről lépésre.

1. LÉPÉS

Helyezzük az előre kimért kávéőrleményt a tégelybe, közben melegítsünk vizet. Mindig durva őrleményt használjunk a French press készítéshez. Ügyeljünk az arányokra!

100ml vízhez egy púpos evőkanálnyi kávé (kb. 6 gr) ajánlott!


IMG_2814.JPG

2. LÉPÉS

Öntsük fel forró, de nem lobogó vízzel az őrleményt és keverjük meg jól, hogy egyenletesen átnedvesedjen, átázzon.


IMG_2814.JPG

3. LÉPÉS

Helyezzük az eszközre a dugattyús részt, de még ne nyomjuk le. Várjunk 3-5 percet attól függően, hogy mennyire intenzív kávét szeretnénk.

IMG_2814.JPG

4. LÉPÉS

Végül lassan, egyenletesen nyomjuk le a dugattyút, és már szervírozhatjuk is az italt.


IMG_2814.JPG