top of page
NYOLCADIK LECKE

Kézi tejhabosítás

Gyönyörű tejhab manuálisan

Otthon sem lehetetlen tökéletes, rétegzett tejhabos italt készíteni. Nincs szükség profi gőzkarra és speciális barista szaktudásra, mert az újgenerációs kézi tejhabosítókkal nagyon egyszerűen, 1-2 perc alatt gyönyörű tejhabot alkothatunk akár hidegen, akár melegen. Mi ezúttal a Bialetti Tuttocrema kézi habosítóját használjuk, ami a webshopunkban is megvásárolható.

1. ÖNTSÜK A TEJET AZ EDÉNYBE

Döntsük el, milyen típusú italt készítünk, és válasszunk tejet. A zsírtartalom nem befolyásolja a habosíthatóságot, az 1,5 százalékos tej is éppúgy alkalmas, mint a 3,5 százalékos. Laktózmentes tejjel és növényi alternatívákkal is készíthető tejhab. Attól függően, hogy hideg vagy meleg italt szeretnénk készíteni, ha szükséges, melegítsük fel a tejet (de soha ne forraljuk!) Öntsünk körülbelül 1,5dl tejet az alsó edényrészbe - a harmadáig – ezután helyezzük rá a felső, dugattyús tetőt. 

IMG_2814.JPG

2. MOZGASSUK A DUGATTYÚT

Ha vastagabb és habosabb tej a cél, akkor a tejfelszín fölé is kiemeljük a dugattyút, hogy több levegőt juttassunk az edénybe, és az egész tejet át tudjuk pumpálni. Ha lágyabb, krémesebb habot szeretnénk, akkor csak a tejfelszín alatt mozgassuk a dugattyút. A kívánt eredménytől függően 10-20 pumpálás, és kész a tejhab.

IMG_2814.JPG

3. ÖNTSÜK A TEJHABOT A POHÁRBA…

Vegyük le a felső, dugattyús részt és az 

elkészült tejhabbal öntsük fel a kávénkat. Rétegezett latte macchiato esetében először kerüljön a tej a pohárba, majd készítsünk kávét, és végül azt töltsük bele. 

IMG_2814.JPG

4. …ÉS A KÁVÉT A TETEJÉRE

Kész a kávénk! 

IMG_2814.JPG
bottom of page