NYOLCADIK LECKE

Kézi tejhabosítás

Gyönyörű tejhab manuálisan

Otthon sem lehetetlen tökéletes, rétegzett tejhabos italt készíteni. Nincs szükség profi gőzkarra és speciális barista szaktudásra, mert az újgenerációs kézi tejhabosítókkal nagyon egyszerűen, 1-2 perc alatt gyönyörű tejhabot alkothatunk akár hidegen, akár melegen. Mi ezúttal a Bialetti Tuttocrema kézi habosítóját használjuk, ami a webshopunkban is megvásárolható.

1. ÖNTSÜK A TEJET AZ EDÉNYBE

Döntsük el, milyen típusú italt készítünk, és válasszunk tejet. A zsírtartalom nem befolyásolja a habosíthatóságot, az 1,5 százalékos tej is éppúgy alkalmas, mint a 3,5 százalékos. Laktózmentes tejjel és növényi alternatívákkal is készíthető tejhab. Attól függően, hogy hideg vagy meleg italt szeretnénk készíteni, ha szükséges, melegítsük fel a tejet (de soha ne forraljuk!) Öntsünk körülbelül 1,5dl tejet az alsó edényrészbe - a harmadáig – ezután helyezzük rá a felső, dugattyús tetőt. 

IMG_2814.JPG

2. MOZGASSUK A DUGATTYÚT

Ha vastagabb és habosabb tej a cél, akkor a tejfelszín fölé is kiemeljük a dugattyút, hogy több levegőt juttassunk az edénybe, és az egész tejet át tudjuk pumpálni. Ha lágyabb, krémesebb habot szeretnénk, akkor csak a tejfelszín alatt mozgassuk a dugattyút. A kívánt eredménytől függően 10-20 pumpálás, és kész a tejhab.

IMG_2814.JPG

3. ÖNTSÜK A TEJHABOT A POHÁRBA…

Vegyük le a felső, dugattyús részt és az 

elkészült tejhabbal öntsük fel a kávénkat. Rétegezett latte macchiato esetében először kerüljön a tej a pohárba, majd készítsünk kávét, és végül azt töltsük bele. 

IMG_2814.JPG

4. …ÉS A KÁVÉT A TETEJÉRE

Kész a kávénk! 

IMG_2814.JPG