top of page

2021

 

Hitelprogram:                                  GINOP-8.3.5-18/A azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Kedvezményezett:                          Cafe Frei Vendéglátó és Kereskedelmi Kft.

Projekt:                                             Beruházás finanszírozás a szécsényi és pásztói üzemekben

Hitel összege:                                  131.569.432 Ft

Projekt befejezési dátuma:            2021.05.10.

 

Projekt tartalma:

A Café Frei Vendéglátó és Kereskedelmi Kft. 2020. utolsó és 2021. első negyedéve során bővítette gyártókapacitását, mely beruházás finanszírozása részben önerőből, részben a GINOP-8.3.5-18/A azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram keretében valósult meg.

A beruházás keretében a kiskereskedelmi láncok felé történő értékesítési tevékenység fejlesztése érdekében a szécsényi üzembe kávépörkölő gépet, kávé kapszulázó gépet, szemes kávé csomagoló gépet, valamint a pásztói süteményüzembe tortaszeletelő gépet szerzett be és állított üzembe a Társaság.

 

2020

Projekt azonosító:                                  GINOP-5.3.12-19-2020-00548

Kedvezményezett:                                  Cafe Frei Kft.

Projekt címe:                                           Munkahelyteremtés kapacitásbővítéssel Szécsényben és Pásztón

Szerződött támogatás összege:           21 301 150 Ft

Támogatás mértéke:                              60%

Projekt tervezett befejezési dátuma:   2022.12.17.

 

Projekt tartalma:

A Cafe Frei kávéházlánc növekedése nem valósulhat meg a termelőkapacitások folyamatos bővülése nélkül. 2019-ben Pásztón már 23 fő dolgozott a gyártásban, értékesítésben és logisztikában. 2020-ban további létszámbővítés válik szükségessé, munkába áll 2 fő édesipari termékgyártó, illetve egy beszerzési vezető. Az édesipari termékgyártás kapacitásbővítéséhez a folyamatok további gépesítése valósul meg. 

A szécsényi üzemben jelentős gépi beruházást kell megvalósítani 2020-ban egy új, nagyteljesítményű pörkölőgép üzembe állításával. Itt az alkalmazottak száma 15 fő, ők a pörkölőgépeket kezelik, illetve csomagolják a szemes és a kapszulás kávét. A munkafolyamatban a csomagolók számát kell növelni három fővel, akik nélkülözhetetlenek a megnövekedett mennyiségű pörköltkávé csomagolásának elvégzéséhez. Az ízesített kávék, és tervezett új termékek előállításához növelni kell az aroma alapanyag előállító kapacitást. Ide egy fő ízesítőt veszünk fel, akinek munkáját egy új porkeverőberendezés segíti. A statisztikai létszámnövekménynek számító 4+3 fő toborzása során együttműködünk a Nógrád Megyei Kormányhivatal Pásztói és Szécsényi Járási Hivatalainak Foglalkoztatási osztályaival.

bottom of page