jel-vegan.png

vegán

jel-koffein.png

csak koffeines verzió

jel-tej.png

választható tejalternatíva

hozzáadott cukrot nem tartalmaz

jel-nincsukor.png
webbkgd.png
latin.png

LATIN

KÁVÉKONYHA

francia.png

FRANCIA

KÁVÉKONYHA

olasz.png

OLASZ

KÁVÉKONYHA

amerikai.png

AMERIKAI

KÁVÉKONYHA

ÚJHULLÁMOS

KÁVÉKONYHA

japán.png

JAPÁN

KÁVÉKONYHA

hideg.png

HIDEG

SARKVIDÉK

arab.png

ARAB

KÁVÉKONYHA

FRANCIA
KÁVÉKONYHA

Tejjel vagy tejszínnel készített, az olasz kávékonyhával ellentétben többnyire édeskés kávék. Ezt ellensúlyozandó az alapok mindig citrusos, afrikai kávészemek, enyhébbre, világosabbra pörkölve, hogy az édes tejjel lágy harmóniába simuljanak a fanyar ízek. Az Ausztriát és Spanyolországot is meghódító párizsi kávéiskola a kesernyés Róma legfőbb konkurenciája. A gyarmati világban a cukor mellé fűszerek is kerültek, egzotikus, izgalmas ízeket varázsolva a franciák áztatott (French press) alapkávéjába.

Francia kávékonyha
tejalternativa.png

Bécsi kapucíner

Ez volt a Monarchia kedvenc kávéja. Jellegzetes, kicsit citrusos ízű az alapkávéja, mert a kávészemeket az osztrákok kevésbé pörkölik meg, mint az olaszok. Az alapkávét édesített hab koronázza, csokoládé reszelék díszíti. Sissi annyira imádta, hogy pesten is mindig ezt itta.

korong.png

FORINT

590

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Sacher torta-kávé

A cafe frei baristaversenyén győztes kreáció! A bécsi sacher szálló világhírű édessége, a sacher torta kávéba „öntve”. Barackzselés, kakaós, forrócsoki alapú tejszínkávé – a klasszikus összetevők kreatív feldolgozásban – ez a mi sacher torta-kávénk.

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Skandináv multikulti-kávé

Felsorolni is nehéz, hogy manapság már mi minden fér bele egy ilyen skandináv ízizgalomba. Vanília, karamella, narancs, fahéj, kardamom, és habos tej szerecsendióval. A közel-kelet és belső-ázsia fűszerei keverednek össze a franciás vaníliaszenvedéllyel.

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Szafári espresso

Rooibos teával, datolyával és narancshéjjal felgőzölt tejeskávé, espresso alapokon. 
A tejszín és a kávéskanálnyi barna cukor teszi kissé édeskéssé, de az erős kávénak ennyi lágyságra azért szerintünk „szüksége” van!

korong.png

FORINT

700

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Párizsi tejeskávé – Cafe au lait

A franciák „válasza” az olaszok tejeskávéjára. Csak azért is gőzölt tejjel készül! Ráadásul sok tejjel. A hosszú kávé és a gőzölt tej egyformán meleg, mert az ízek így keverednek igazán lágyan össze. A tetején hab és fahéj.

korong.png

FORINT

800

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Savoyai rumos-diós piskótakávé

Akár tiramisu-kávénak is hívhatnánk! Évszázadokkal ezelőtt a francia udvari cukrászok az édes-szájú XII. Lajos számára „találták”ki a babapiskótát, a savoiardit. Nem sokkal később a savoyai hercegségben ez felkerült a habos, rumos-diós kávé tetejére. Folyékony tiramisu!

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Spanyol macchiato

A bikaviadalok itala! A kakaóval és cukorral édesített tejet felgőzöljük, hozzáadunk afrikai hosszú kávét és összerázzuk. A fahéjat körbe-körbe kell rászórni, pont ahogy a ledöfött bika után egykor a madridi aréna homokját elsimították!

korong.png

FORINT

590

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Zanzibári szegfűszeg latte

Sok szegfűszeggel, kis fahéjjal, gyömbérrel (ezt az ottani szultánnak köszönjük), és narancsvirág kivonattal főzött édeskés latte. Hosszú, lágy, levegős tejeskávé, barátnők pletykapartijaihoz.

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png