jel-vegan.png

vegán

jel-koffein.png

csak koffeines verzió

jel-tej.png

választható tejalternatíva

hozzáadott cukrot nem tartalmaz

jel-nincsukor.png
webbkgd.png
latin.png

LATIN

KÁVÉKONYHA

francia.png

FRANCIA

KÁVÉKONYHA

olasz.png

OLASZ

KÁVÉKONYHA

amerikai.png

AMERIKAI

KÁVÉKONYHA

ÚJHULLÁMOS

KÁVÉKONYHA

japán.png

JAPÁN

KÁVÉKONYHA

hideg.png

HIDEG

SARKVIDÉK

arab.png

ARAB

KÁVÉKONYHA

Hideg sarkvidék - Cafe Frei

HIDEG
SARKVIDÉK

Európai és egzotikus jegeskávék

A jeges kávéitalok egyre népszerűbbek világszerte, és nemcsak a nyári szezonban. Szinte ahány ország, annyiféle elkészítési móddal, ízesítéssel és díszítéssel találkozhatunk. Európai jegeskávéink krémes, habos, édes és lágyan fűszeres ízekkel utaztatnak el a nyári Alpokba vagy a Riviérára. Nálunk még a hollywoodi sztárok Cannes-i kedvencét is kipróbálhatják! A hűsítő kávéitaloknak Európán kívül is hagyománya van. Sokfelé a tejes, habos kávéitalok a legnépszerűbbek, melyeket a baristák mindenhol a saját ízlésükre formálnak.

Egy biztos: ezeket az egzotikus jegeskávékat a fűszerek, a különféle gyümölcsök, és sokszor az édes karamella karakteres íze teszi különlegessé Jávától Damaszkuszig. 

tejalternativa.png

Al-jaziar narancs-karamella

Édes

Ez a kávé Algéria fővárosának, Algírnak az arab nevét viseli. Al-Jaziar, vagy a kiejtést valamelyest könnyítő másféle átírással „El-Dzsezai”. Bárhogyan is hívjuk, ugyanaz van benne. Kis narancs, olvasztott cukros karamellával, hidegen, ahogy a forró afrikai nyárban a „fekete-talpúak” itták a tengerparti strandokon.

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Cannes-i fagylaltkávé

Édes

A 2016-os cannes-i filmfesztivál egyik újdonsága volt, hogy a tengerparti bárok a vaníliafagylalttal készített jegeskávéikba nem diódarabokat tettek, hanem szétolvadó édes kekszet. A filmsztárok kávéja így, amerikás módon keksszel dúsítva, krémesebb és testesebb lett. Jobban összesimul, mint dióval. Természetesen követjük a divatot, úgyhogy most már mi is így készítjük.

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Dió frappe-cappuccino

Édes

Afrikai kávékból készített citrusos, sűrű espresso az alapja, ehhez adunk tejet, diófagyit, tele darált dióval. Majd jégkockákkal összeöntve sokáig turmixszoljuk, hogy lágy és krémes jegeskávé legyen belőle!

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Filmsztárok mogyorós kókusz-lattéja

Édes

Los Angeles-i jeges kókusz-kávé – mogyorós csokikrémmel, és rózsaborssal meghintett habbal. Ízkavalkád! Pont olyan intenzív és ingergazdag, mint a hollywoodi kasszasikerek. És pont úgy, mint a legjobb filmek, ez is a végére áll össze – csak most a szánkban.

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Jávai jegesnarancs-mokka

Édes

Látványos, sárga-fekete „üdítőital” kávé. Kelet-Ázsia hangulata! Sok jéggel, narancslével és kávéba áztatott narancsszelettel! Az indonéz Jáva szigetén „házasodott” össze először a kávé a naranccsal.

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Bajor jég-kávé

Édes

A bajorok világosra pörkölt, citrusos kávéja remekül egybesimul a hideg, olvasztott cukorsziruppal. Ezt nálunk citromreszelék teszi még inkább pikánssá. A bajorok tejszínhabot tesznek a tetejére, úgyhogy mi is!

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Damaszkuszi mandulás jég-kávé

Édes

Eredeti arab recept a Földközi-tenger forró keleti partvidékéről. Sűrűre főzött mandulalé és friss, őrölt fahéj van benne, hideg, dús olasz tejbe áztatva. 3 jégkocka is jár hozzá, de többel tilos hígítani!

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Etióp jégkaramellás gyömbér-latte

Édes

A szép, réteges etióp-latte tetején tejszínhab, a kávécsík alatt pedig fátyolosan, lassan elbarnuló karamella és gyömbérkeverék. Minél több idő telik el, annál „mélyebbre” száll a barna szín, ahogy az esős évszakban a hetekig szakadó eső is beissza magát Etiópia barna, gazdag, sűrű földjébe.

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Ice cappuccino

Édes

A jeges „klasszikus”. Krémes espresso és habosított édes tej jeges keveréke. Az espressot rövidre főzzük, hiszen a jég miután megolvad, úgyis kicsit „meghosszabbítja” a kávét!

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Monacói kókusztej-frappe citromfűvel

Édes

Monacóban a kávé este meleg, lágy és rövid, napközben viszont, amikor tűz a nap, mindig hideg és hosszú. Vagyis frappé verzió! Ezt a jeges italt a citromfű és csipetnyi gyömbér teszi pikánssá. A Riviéra 2015-ös szezonjának "világos" kávépörkölési stílusában, afrikai ristretto az alapja.

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png