Kínálatunk > Kávéitalok > Hideg sarkvidék
vegán
csak koffeines verzió
választható tejalternatíva
hozzáadott cukrot nem tartalmaz
HIDEG
SARKVIDÉK
Európai és egzotikus jegeskávék
A jeges kávéitalok egyre népszerűbbek világszerte, és nemcsak a nyári szezonban. Szinte ahány ország, annyiféle elkészítési móddal, ízesítéssel és díszítéssel találkozhatunk. Európai jegeskávéink krémes, habos, édes és lágyan fűszeres ízekkel utaztatnak el a nyári Alpokba vagy a Riviérára. Nálunk még a hollywoodi sztárok Cannes-i kedvencét is kipróbálhatják! A hűsítő kávéitaloknak Európán kívül is hagyománya van. Sokfelé a tejes, habos kávéitalok a legnépszerűbbek, melyeket a baristák mindenhol a saját ízlésükre formálnak.
Egy biztos: ezeket az egzotikus jegeskávékat a fűszerek, a különféle gyümölcsök, és sokszor az édes karamella karakteres íze teszi különlegessé Jávától Damaszkuszig.
Al-jaziar narancs-karamella
Édes
Ez a kávé Algéria fővárosának, Algírnak az arab nevét viseli. Al-Jaziar, vagy a kiejtést valamelyest könnyítő másféle átírással „El-Dzsezai”. Bárhogyan is hívjuk, ugyanaz van benne. Kis narancs, olvasztott cukros karamellával, hidegen, ahogy a forró afrikai nyárban a „fekete-talpúak” itták a tengerparti strandokon.
FORINT
850
Cannes-i fagylaltkávé
Édes
A 2016-os cannes-i filmfesztivál egyik újdonsága volt, hogy a tengerparti bárok a vaníliafagylalttal készített jegeskávéikba nem diódarabokat tettek, hanem szétolvadó édes kekszet. A filmsztárok kávéja így, amerikás módon keksszel dúsítva, krémesebb és testesebb lett. Jobban összesimul, mint dióval. Természetesen követjük a divatot, úgyhogy most már mi is így készítjük.
FORINT
850
Dió frappe-cappuccino
Édes
Afrikai kávékból készített citrusos, sűrű espresso az alapja, ehhez adunk tejet, diófagyit, tele darált dióval. Majd jégkockákkal összeöntve sokáig turmixszoljuk, hogy lágy és krémes jegeskávé legyen belőle!
FORINT
850
Filmsztárok mogyorós kókusz-lattéja
Édes
Los Angeles-i jeges kókusz-kávé – mogyorós csokikrémmel, és rózsaborssal meghintett habbal. Ízkavalkád! Pont olyan intenzív és ingergazdag, mint a hollywoodi kasszasikerek. És pont úgy, mint a legjobb filmek, ez is a végére áll össze – csak most a szánkban.
FORINT
850
Jávai jegesnarancs-mokka
Édes
Látványos, sárga-fekete „üdítőital” kávé. Kelet-Ázsia hangulata! Sok jéggel, narancslével és kávéba áztatott narancsszelettel! Az indonéz Jáva szigetén „házasodott” össze először a kávé a naranccsal.
FORINT
850
Bajor jég-kávé
Édes
A bajorok világosra pörkölt, citrusos kávéja remekül egybesimul a hideg, olvasztott cukorsziruppal. Ezt nálunk citromreszelék teszi még inkább pikánssá. A bajorok tejszínhabot tesznek a tetejére, úgyhogy mi is!
FORINT
850
Damaszkuszi mandulás jég-kávé
Édes
Eredeti arab recept a Földközi-tenger forró keleti partvidékéről. Sűrűre főzött mandulalé és friss, őrölt fahéj van benne, hideg, dús olasz tejbe áztatva. 3 jégkocka is jár hozzá, de többel tilos hígítani!
FORINT
850
Etióp jégkaramellás gyömbér-latte
Édes
A szép, réteges etióp-latte tetején tejszínhab, a kávécsík alatt pedig fátyolosan, lassan elbarnuló karamella és gyömbérkeverék. Minél több idő telik el, annál „mélyebbre” száll a barna szín, ahogy az esős évszakban a hetekig szakadó eső is beissza magát Etiópia barna, gazdag, sűrű földjébe.
FORINT
850
Ice cappuccino
Édes
A jeges „klasszikus”. Krémes espresso és habosított édes tej jeges keveréke. Az espressot rövidre főzzük, hiszen a jég miután megolvad, úgyis kicsit „meghosszabbítja” a kávét!
FORINT
850
Monacói kókusztej-frappe citromfűvel
Édes
Monacóban a kávé este meleg, lágy és rövid, napközben viszont, amikor tűz a nap, mindig hideg és hosszú. Vagyis frappé verzió! Ezt a jeges italt a citromfű és csipetnyi gyömbér teszi pikánssá. A Riviéra 2015-ös szezonjának "világos" kávépörkölési stílusában, afrikai ristretto az alapja.