Kínálatunk > Kávéitalok > Hideg sarkvidék
![jel-vegan.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_af05e7143b144c16b3a70856d0ffd0ba~mv2.png/v1/fill/w_60,h_60,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/jel-vegan.png)
vegán
![jel-koffein.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_24b346a1e53a4b8b95d0396f1430bab5~mv2.png/v1/fill/w_60,h_60,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/jel-koffein.png)
csak koffeines verzió
![jel-tej.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_deaac10cbf8e45c0a05e000cddc3bd30~mv2.png/v1/fill/w_60,h_60,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/jel-tej.png)
választható tejalternatíva
hozzáadott cukrot nem tartalmaz
![jel-nincsukor.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_ab7077f2dff3425f9fc149a11a69c527~mv2.png/v1/fill/w_60,h_60,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/jel-nincsukor.png)
![Hideg sarkvidék - Cafe Frei](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_c06e78aac787486ba69ce29ab17b2971~mv2.png/v1/crop/x_0,y_13,w_883,h_1021/fill/w_400,h_462,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/ICE-150.png)
HIDEG
SARKVIDÉK
Európai és egzotikus jegeskávék
A jeges kávéitalok egyre népszerűbbek világszerte, és nemcsak a nyári szezonban. Szinte ahány ország, annyiféle elkészítési móddal, ízesítéssel és díszítéssel találkozhatunk. Európai jegeskávéink krémes, habos, édes és lágyan fűszeres ízekkel utaztatnak el a nyári Alpokba vagy a Riviérára. Nálunk még a hollywoodi sztárok Cannes-i kedvencét is kipróbálhatják! A hűsítő kávéitaloknak Európán kívül is hagyománya van. Sokfelé a tejes, habos kávéitalok a legnépszerűbbek, melyeket a baristák mindenhol a saját ízlésükre formálnak.
Egy biztos: ezeket az egzotikus jegeskávékat a fűszerek, a különféle gyümölcsök, és sokszor az édes karamella karakteres íze teszi különlegessé Jávától Damaszkuszig.
![tejalternativa.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_bf8a47885dec48d580d6250f07f86b11~mv2.png/v1/crop/x_0,y_0,w_400,h_225/fill/w_69,h_39,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/tejalternativa.png)
Al-jaziar narancs-karamella
Édes
Ez a kávé Algéria fővárosának, Algírnak az arab nevét viseli. Al-Jaziar, vagy a kiejtést valamelyest könnyítő másféle átírással „El-Dzsezai”. Bárhogyan is hívjuk, ugyanaz van benne. Kis narancs, olvasztott cukros karamellával, hidegen, ahogy a forró afrikai nyárban a „fekete-talpúak” itták a tengerparti strandokon.
![korong.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_4ebebbe219134a2294abe21e37e456cb~mv2.png/v1/fill/w_100,h_100,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/korong.png)
FORINT
850
![espresso_italiano copy.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_6b0a007d385e43a8898b311f7c5b885f~mv2.png/v1/fill/w_106,h_106,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/espresso_italiano%20copy.png)
Cannes-i fagylaltkávé
Édes
A 2016-os cannes-i filmfesztivál egyik újdonsága volt, hogy a tengerparti bárok a vaníliafagylalttal készített jegeskávéikba nem diódarabokat tettek, hanem szétolvadó édes kekszet. A filmsztárok kávéja így, amerikás módon keksszel dúsítva, krémesebb és testesebb lett. Jobban összesimul, mint dióval. Természetesen követjük a divatot, úgyhogy most már mi is így készítjük.
![korong.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_4ebebbe219134a2294abe21e37e456cb~mv2.png/v1/fill/w_100,h_100,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/korong.png)
FORINT
850
![espresso_italiano copy.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_eeb929fd760b45a791a4cd9df7218694~mv2.png/v1/fill/w_106,h_106,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/espresso_italiano%20copy.png)
Dió frappe-cappuccino
Édes
Afrikai kávékból készített citrusos, sűrű espresso az alapja, ehhez adunk tejet, diófagyit, tele darált dióval. Majd jégkockákkal összeöntve sokáig turmixszoljuk, hogy lágy és krémes jegeskávé legyen belőle!
![korong.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_4ebebbe219134a2294abe21e37e456cb~mv2.png/v1/fill/w_100,h_100,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/korong.png)
FORINT
850
![espresso_italiano copy.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_824c4c617f514fe0b86bfe4497341f22~mv2.png/v1/fill/w_106,h_106,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/espresso_italiano%20copy.png)
Filmsztárok mogyorós kókusz-lattéja
Édes
Los Angeles-i jeges kókusz-kávé – mogyorós csokikrémmel, és rózsaborssal meghintett habbal. Ízkavalkád! Pont olyan intenzív és ingergazdag, mint a hollywoodi kasszasikerek. És pont úgy, mint a legjobb filmek, ez is a végére áll össze – csak most a szánkban.
![korong.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_4ebebbe219134a2294abe21e37e456cb~mv2.png/v1/fill/w_100,h_100,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/korong.png)
FORINT
850
![espresso_italiano copy.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_afff14338646415bb6484be3bb1adaec~mv2.png/v1/fill/w_106,h_106,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/espresso_italiano%20copy.png)
Jávai jegesnarancs-mokka
Édes
Látványos, sárga-fekete „üdítőital” kávé. Kelet-Ázsia hangulata! Sok jéggel, narancslével és kávéba áztatott narancsszelettel! Az indonéz Jáva szigetén „házasodott” össze először a kávé a naranccsal.
![korong.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_4ebebbe219134a2294abe21e37e456cb~mv2.png/v1/fill/w_100,h_100,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/korong.png)
FORINT
850
![espresso_italiano copy.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_0267d336f997413788dd369b2fd172f4~mv2.png/v1/fill/w_106,h_106,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/espresso_italiano%20copy.png)
![ikon-1-2-4.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_1468d75bd5454dcbaac4823f34543c9c~mv2.png/v1/fill/w_116,h_45,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/ikon-1-2-4.png)
Bajor jég-kávé
Édes
A bajorok világosra pörkölt, citrusos kávéja remekül egybesimul a hideg, olvasztott cukorsziruppal. Ezt nálunk citromreszelék teszi még inkább pikánssá. A bajorok tejszínhabot tesznek a tetejére, úgyhogy mi is!
![korong.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_4ebebbe219134a2294abe21e37e456cb~mv2.png/v1/fill/w_100,h_100,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/korong.png)
FORINT
850
![espresso_italiano copy.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_1c12680c68274ca5987c7bacb99523ee~mv2.png/v1/fill/w_106,h_106,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/espresso_italiano%20copy.png)
Damaszkuszi mandulás jég-kávé
Édes
Eredeti arab recept a Földközi-tenger forró keleti partvidékéről. Sűrűre főzött mandulalé és friss, őrölt fahéj van benne, hideg, dús olasz tejbe áztatva. 3 jégkocka is jár hozzá, de többel tilos hígítani!
![korong.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_4ebebbe219134a2294abe21e37e456cb~mv2.png/v1/fill/w_100,h_100,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/korong.png)
FORINT
850
![espresso_italiano copy.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_44bdf788c8c8453392b2b7f81ab40be8~mv2.png/v1/fill/w_106,h_106,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/espresso_italiano%20copy.png)
![ikon-1-2-4.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_2b3bc2582e5f4aab9e479ff45400fcd0~mv2.png/v1/fill/w_116,h_45,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/ikon-1-2-4.png)
Etióp jégkaramellás gyömbér-latte
Édes
A szép, réteges etióp-latte tetején tejszínhab, a kávécsík alatt pedig fátyolosan, lassan elbarnuló karamella és gyömbérkeverék. Minél több idő telik el, annál „mélyebbre” száll a barna szín, ahogy az esős évszakban a hetekig szakadó eső is beissza magát Etiópia barna, gazdag, sűrű földjébe.
![korong.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_4ebebbe219134a2294abe21e37e456cb~mv2.png/v1/fill/w_100,h_100,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/korong.png)
FORINT
850
![espresso_italiano copy.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_4e2fe15f03364f2782aef55cb269bb78~mv2.png/v1/fill/w_106,h_106,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/espresso_italiano%20copy.png)
Ice cappuccino
Édes
A jeges „klasszikus”. Krémes espresso és habosított édes tej jeges keveréke. Az espressot rövidre főzzük, hiszen a jég miután megolvad, úgyis kicsit „meghosszabbítja” a kávét!
![korong.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_4ebebbe219134a2294abe21e37e456cb~mv2.png/v1/fill/w_100,h_100,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/korong.png)
FORINT
850
![espresso_italiano copy.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_6a6f2a5a0c4d4e0cbd4a9d941fa5d9ea~mv2.png/v1/fill/w_106,h_106,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/espresso_italiano%20copy.png)
![ikon-1-2-4.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_2b3bc2582e5f4aab9e479ff45400fcd0~mv2.png/v1/fill/w_116,h_45,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/ikon-1-2-4.png)
Monacói kókusztej-frappe citromfűvel
Édes
Monacóban a kávé este meleg, lágy és rövid, napközben viszont, amikor tűz a nap, mindig hideg és hosszú. Vagyis frappé verzió! Ezt a jeges italt a citromfű és csipetnyi gyömbér teszi pikánssá. A Riviéra 2015-ös szezonjának "világos" kávépörkölési stílusában, afrikai ristretto az alapja.
![korong.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_4ebebbe219134a2294abe21e37e456cb~mv2.png/v1/fill/w_100,h_100,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/korong.png)
FORINT
850
![espresso_italiano copy.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_6c3a346c31fa42d1aee31a327b7ba66b~mv2.png/v1/fill/w_106,h_106,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/espresso_italiano%20copy.png)
![ikon-1-2-4.png](https://static.wixstatic.com/media/ebd32d_2b3bc2582e5f4aab9e479ff45400fcd0~mv2.png/v1/fill/w_116,h_45,al_c,q_85,blur_3,enc_auto/ikon-1-2-4.png)