top of page

77. LAP

Pataki Ági
Pataki Ági

Pataki Ági modellből lett üzletasszony, majd férjével együtt filmproducer. Az elmúlt években ismét láthattuk őt reklámkampányok modelljeként. Elsősorban azért, hogy inspiráljon másokat és megmutassa, nem szabad, hogy a korunk határozzon meg minket. Tavaly múlt hetvenéves, és változatlanul aktív, pörgős életet él. Imád kávézni és kávézóba járni, nála ez társasági program is egyben.


HOGYAN KÁVÉZIK PATAKI ÁGI?

Az egyik régi, de emlékezetes kávéélményem pont Frei Tamáshoz kapcsolódik. Már vagy tizenöt éve készített egy tévéműsort, 8 nap alatt a Föld körül volt a címe. Amikor felhívott telefonon és felkért a csapatba, egyből azt mondtam neki: naná, hogy megyek! Rögtön meg is hívott az irodájába átbeszélni a részleteket. Amikor megérkeztem, gyönyörű porcelán csészében hozott nekem egy isteni finom kávét. Ez nagyon meglepett, mert nem jellemző az irodákban az ilyen igényesség. És akkor kiderült, hogy Tamás mennyire kávéérzékeny, azóta pedig én is odafigyelek a csészékre is. Sok helyre járok kávézni, és általában cortadót iszom. De mindenhol kipróbálom önmagában az eszpresszót is, mert így derül ki, tényleg jó-e a kávé. Azt tapasztalom, hogy már egyre több helyre érdemes visszatérni és nemcsak Budapesten, hanem a Balaton környékén is. Persze kávézom otthon is, nálam mindig ezzel kezdődik a reggel.

Pataki Ági

Gyors és rövid

Espresso-beszélgetés 

 • Értelem vagy érzelem?

Mindkettő, választani nem tudok a kettő közül. Ha muszáj meghatározni, hogy engem melyik irányít inkább, akkor az értelem.  


 • Mi a legnagyobb luxus az életedben?

A legnagyobb luxus, ami egyben a legnagyobb életcélom is volt, a szabad választás lehetősége. Az a fajta szabadság, hogy saját magam döntök az életem nagy kérdéseiben, és nem vagyok kiszolgáltatva annak, hogy mások döntsenek helyettem.  


 • Mikor sírtál utoljára?

Filmeken szoktam sírni leginkább, de nem tudnám megmondani, mikor történt legutóbb. Meghatódni sok mindenen képes vagyok, de sírni ritkábban szoktam.  


 • Mikor voltál életedben eddig a legboldogabb?

A legboldogabb akkor voltam, amikor negyvenéves koromban gyerekem lett, mert az ember olyankor már érzi az idő szorítását. Ebből a szorításból kikerülni nagyon felemelő érzés volt. 


 • Ha újjászületnél, kinek a bőrébe bújnál?

A Szabad Nő bőrébe, ha mondhatom ezt így. Akiben van társadalmi felelősségvállalási tudat, van benne melegség, képes az elvárásoknak megfelelően élni, de közben önálló gondolkodó, és ha kell, harcos is. Ezekből van, ami belőlem hiányzik. Szeretnék inspiráló lenni másoknak, ahogy engem is sokan inspirálnak. Ezért is vállaltam, hogy megmutatom, a nőknek semmilyen kor felett sem kell lemondaniuk önmagukról. 


 • Mi az a tehetség, aminek a legjobban örülnél, ha meglenne benned?

Ha el tudnék ereszteni minden problémát anélkül, hogy felébrednék rá éjszaka. Megvan bennem a szándék, hogy a megoldatlan kérdéseket ne hordozzam magammal, de ez nem sikerül. És isteni volna, ha képes lennék rá.


 • Fontos, hogy mit gondolnak rólad?

Fontos, de nem meghatározó, és nem mindegy, kikről beszélünk. Akik a közvetlen környezetemben vannak és nekem fontosak, az ő véleményük számít. 


 • Hol élnél szívesen, ha nem magyarországon?

Ha úgy döntenék, elköltözöm valahová, az szinte biztosan 

város lenne, valószínűleg Európában. Például Amszterdam a könnyedsége miatt, vagy Róma a varázsa miatt. Igaz, Olaszországban szinte bárhol tudnék élni.


 • Ha csak egy kávéra mehetnél el valahová a világban, hová mennél?

Rómába, mert ott biztos, hogy a kávé is jó. Ráadásul sanszos, hogy napos helyen ihatom meg. A Spanyol-lépcsőhöz mindig elmegyek, ez az egyik kedvenc környékem. Anno szerkesztője voltam egy divatműsornak a kilencvenes években, az volt a címe, hogy Novo Moda. Valamelyik évben a Spanyol-lépcsőnél rendeztek az olaszok egy hatalmas divatfelvonulást, és mi is ott forgattunk. A gyönyörű, tizennyolcadik századi lépcsőn jöttek le a lányok, elképesztően grandiózus divatshow volt ez akkoriban. Nekem máig feledhetetlen élmény, hogy ilyen miliőben, ilyen helyszínen lehetett bemutatót tartani. Azóta is a szemem előtt lebeg, ha arra járok. 


 • Mi az, amiről nem akarsz lemondani?

A kávéról például biztos nem tudnék lemondani, ez az egyetlen addikció, amivel élek. És nem is szeretnék rajta változtatni.  


 • Kedvenc időtöltésed?

A hatalmas hétvégi túrák a kedvenc kutyámmal és a kedvenc férjemmel a Balaton északi partján. Imádom ezeket a 8-10 kilométeres gyaloglásokat Tihany, Füred vagy Balatonszőlős környékén, teljesen feltölt engem. 

bottom of page