Kínálatunk > Kávéitalok > Latin kávékonyha
vegán
csak koffeines verzió
választható tejalternatíva
hozzáadott cukrot nem tartalmaz
LATIN
KÁVÉKONYHA
„gyümölcsös, egzotikus tejeskávék
– karamellán átfőzve”
A latin kávék készítésekor már az elején, az őrölt kávéba belekerül a cukor, amit lefőzéskor a forró víz megolvaszt, és így a kávészemek kesernyésségét édes karamella áztatja át. A karibi szigetvilág fűszerei és egzotikus gyümölcsei éppúgy beépültek ebbe a kávékonyhába, mint Dél-Amerika keserű kakaója és csípős ízei.
Jamaicai latte - Kolumbusz fűszerével
Édes
A jamaicai pimiento fűszer ízeit tömény szegfűbors, szerecsendió, fahéj és gyömbérkeverék erősíti ebben a kávéban. Akik karácsony táján kóstoltak amerika déli államaiban fűszeres sütőtök piskótát, már érezhették ezt az ízt, mert az amerikaiak egyik karácsonyi kedvence a pimiento-ízvilág.
FORINT
Costa ricai kókusz macchiato
Édes
A „kincses sziget” írójának kedvenc itala. A spanyol gyarmatosítók habos tejeskávéjába állítólag ő kevert először sűrű kókuszfőzetet, amikor 1880-ban visszatért a még ma is lakatlan csendes-óceáni kókusz-szigetekről. Robert Louis stevenson costa ricában kezdte írni világhírű regényét és közben ezt
a kávét itta!
FORINT
Barcelonai rumos-körtés csillámmokka
Édes
Barcelonai cortado az alapja, vagyis kesernyésre pörkölt (az olasznál hosszabbra főzött) katalán espresso, leheletnyi tejjel. Ennek a mélyén ölelkezik össze a rum a körtepéppel és a forró csokoládéval. A latin ital-költeményt sok hab és csillámló csokigömböcskék koronázzák.
FORINT
Azték chili espresso
Édes
Mexikó egzotikus ízei egyetlen espressoba sűrítve. Nemcsak púderfinomságúra őrölt enyhe chili paprika, hanem sűrű csoki is van benne! Fel kell keverni! Nem csíp, de azért „éle” van.
FORINT
Guatemalai mogyoró kávé
Édes
Illatos kávé, maja recept szerint, nálunk pörkölt mogyoróval, mert így még finomabb. A spanyolok találták ki, még a gyarmati világban, kis kakaót is belekeverve. Guatemala city-ben ilyet isznak reggelire!
FORINT
Riói kókuszos „media” rózsaborssal
Édes
Ahogy az elnevezésben szereplő „media” szócska is mutatja, ez a kávé tejjel, közepes hosszúságúra főzve készül, a legújabb riói trend szerint, kókusszal és rózsaborssal felgőzölve. A rózsabors elnevezése csalóka, mert az íze nem csípős, hanem édeskés, csak a végén emlékeztet kicsit a borsra.
FORINT
Perui narancs-virág latte
Édes
Ennek a meleg, tejes italnak már a részletes leírása is költemény, hát még az íze! Inka égi-virág kávé sárgabarack zselével, kék konkolyból és narancsvirágból.
FORINT
Kubai espresso
Édes. Nincs benne tej!
Az espressot már a kávégépben cukorral együtt főzzük. Kicsit édes, karamellás ízű kávé. A karib-tenger hangulata. Hemingway mindig dupla adag cukorral kérte.