top of page

Acerca de

DSC02810.jpeg

Sztárinterjú

Hogyan kávézik
Puskás Peti?

Puskás- Dallos Péter, alias Puskás Peti énekes, dalszerző, televíziós műsorvezető, és elköte - lezett vegán aktivista. Mindezek mellett lel - kes lokálpatrióta, aki nem trendiségből vásárol termelői piacokon. A Megasztár tette ismertté, de ahogy ő fogalmaz, szeretne többet mutat - ni magából minthogy előadóművész. Fontos számára a különféle társadalmi szerepvállalás, például a gyerekek iskolán kívüli zenetanítása, erről szól a Füri ZeneTér projektje. Nagyon sze - rencsésnek tartja magát, hogy az év első hó - napjaiban sok időt tölthet a családjával, most a „babázás” a legizgalmasabb feladat számára. Hajnalban kezdi a napot – kávéval.

"Kotyogós mániás vagyok, és szeretem saját magam leőrölni a kávét, amit aztán gyorsan el is készítek. Még a baba ébredése előtt felkelek, ilyenkor van időm csak úgy „ellenni” a kávém mellett. Kifejezetten élvezem ezeket a pillanatokat, imádom a kávé illatát, nekem ez a reggel illata. Amikor Ábel felébred, én figyelek rá, hagyom Bogit aludni, hiszen éjszakánként ő kel fel hozzá. Aranyosak ezek a reggelek, ücsörgünk, én kávét iszogatok, híreket olvasok, beszélek hozzá, olyan jó, hogy ez most belefér az időmbe. Elsősorban hangulat alapján választok kávét, van otthon négy-öt féle, szeretem a Cafe Frei ízesített verzióit is. Nekem a kávézás gyerekkorom óta otthoni, családi program, szerintem azért is vagyok nagy kávés, mert anyukám isteni finomat készített – tejjel és hidegen, de a barátiam is, akik sokat jártak hozzánk, mindig dicsérték „Zsuzsi néni kávéját”. Úgyhogy az otthoni kávézás beépült az életembe, de szívesen járunk kávézókba is. Általában hideg lattét iszom növényi tejalternatívával, de nem húzom le gyorsan, imádom kényelmesen elfogyasztani, ez inkább már rituálé"

255A6224-Enhanced-NR.jpg

ÉRTELEM VAGY ÉRZELEM?

Nagyon érzékeny vagyok, de mindig próbálok az eszemre hallgatni. Az egész családom művészekből áll, akik érzékenyek és gyakran önérzetesek voltak, de nem biztos, hogy mindig jó döntést hoztak.

 

MI A LEGNAGYOBB LUXUS AZ ÉLETEDBEN?

Az idő a legnagyobb luxus az életemben, amire sokáig nem is figyeltem, hiszen folyamatosan dolgoztam tizenkilenc éves korom óta. Rengeteget számít, hogy már megengedhetem magamnak, hogy beosztom az időmet és tudok szabadidőt szakítani arra, amire szeretnék. Mert közben annyira rohanós a nap, hogy örülünk, ha van húsz szabad percünk. És szerencsére nekem most több van.

 

MIKOR SÍRTÁL UTOLJÁRA?

Pár napja történt, valamelyik este egyedül voltam, és elkezdtem nézni a Hattyúk tavát a YouTube-on. Nagyon meghatott egyrészt az, hogy milyen fantasztikus a zene, másrészt, hogy milyen elképesztő a művészet, hány interpretációja lehet ugyanannak a témának és műnek. Mennyit ad hozzá, hogy mozdulatokkal mesélsz el egy történetet. Ugyanakkor az viccesebb, hogy a jó filmeken is könnyen meghatódom, például a Ravasz, az agy és két füstölgő puskacső is ilyen. Úristen, mennyire zseni ez a film.

 

MIKOR VOLTÁL ÉLETEDBEN EDDIG A LEGBOLDOGABB?

Az, ami most történik, vagyis az apaság és az elmúlt öt hónap számomra az eddigi legboldogabb időszaka az életemnek, egyszerűen nem tudtam, hogy ilyen szeretet létezhet. Azt is öröm látni, hogy az egész családnak milyen boldogságot okoz, hogy van egy csodálatos kisbabánk, ez egy igazi ajándék, ami sokkal erősebben össze tudja kapcsolni az embereket egymással.

 

HA ÚJJÁSZÜLETNÉL, KINEK A BŐRÉBE BÚJNÁL?

a újjászületnék, saját magam szeretnék lenni, hogy néha okosabban dönthessek, és hogy tudjak olyan dolgokat hamarabb, amiket csak később tanultam meg

 

MI AZ A TEHETSÉG, AMINEK A LEGJOBBAN ÖRÜLNÉL, HA MEGLENNE BENNED?

Inkább úgy fogalmaznék, hogy örülnék, ha hamarabb lettem volna elszántabb ember. Azt gondolom, hogy harminc felett vagyok igazán koncentrált, és akkor tanultam meg, hogy elhivatottan kell hozzáállni feladatokhoz, nem lehet csak úgy csinálgatni. Akár a színházban, a zenélésben, és a tévében is, muszáj az elejétől fogva kitartóan és profin teljesíteni.

 

FONTOS, HOGY MIT GONDOLNAK RÓLAD?

Abból a szempontból igen, hogy szeretném, hogy azt gondolják rólam, amilyennek én tartom magam. Azt lássák belőlem, hogy én egy érzékeny srác vagyok, akit rengeteg ügy foglalkoztat, nem „csak egy művész”, aki a könnyedebb műfajokban is helyt áll. Számomra fontos, hogy ezt jól is csináljam, és sikeresen közvetítsem azt az értéket, amit képviselni szeretnék.

 

HOL ÉLNÉL SZÍVESEN, HA NEM MAGYARORSZÁGON?

Megfordult már a fejemben, és valahogy mindig Seattle jut elsőre eszembe. Szép és ingergazdag város az USA-ban, ott el tudnék képzelni egy életet a családdal is. De bízom benne, hogy azért Magyarország olyan hely lesz, ahol jó érzéssel marad az ember, és szívesen felneveli a gyerekét. Meglátjuk, hogy merre halad a világ, de én szeretném magam itthon jól érezni, és tevékenyen részt venni abban, hogy még ideálisabb jövőnk legyen.

 

HA CSAK EGY KÁVÉRA MEHETNÉL EL VALAHOVÁ A VILÁGBAN, HOVÁ MENNÉL?

Ez a vágyam részben már megvalósult, mert nagy célom volt úgy elutazni külföldre, hogy reggel felülünk a gépre és este visszajövünk. Pár éve karácsonykor így utaztunk el Berlinbe a testvéreimmel, igaz, nem csak kávéztunk, hanem a söröztünk is. (nevet) Óriási élmény volt, hogy a huszonegyedik századi embere ezt megteheti, hogy reggel felül egy gépre, és egy másik országban ebédel.

 

MI AZ, AMIRŐL NEM AKARSZ LEMONDANI?

Szerintem nem szabad lemondanunk arról, hogy vannak tények, nincs olyan, hogy mindenkinek igaza van. El kell ismerni azt is, amikor nincs igazunk, esetlegesen hibázunk. Ha pedig felismerjük ezeket a hibákat, tudjunk bocsánatot kérni, illetve elfogadni azt, és lehetőséget adni a másiknak, hogy jóvá tegye, ha vétett.

 

KEDVENC IDŐTÖLTÉSED?

Azt szoktam mondani, hogy mostanában vagy nézem a babát, vagy róla nézek fotókat vagy másoknak mutogatom ezeket a képeket. Úgyhogy azt hiszem, nem hazudok, ha azt állítom, most a „babázás” a kedvenc időtöltésem.

bottom of page