Kínálatunk > Kávéitalok > Amerikai kávékonyha
vegán
csak koffeines verzió
választható tejalternatíva
hozzáadott cukrot nem tartalmaz
AMERIKAI
KÁVÉKONYHA
„hosszú feketekávék sűrű eszenciákkal
– édes tejben”
Amerikában összeházasodott az olasz kávékonyha megnyújtott, híg verziója a latin ízekkel. A gyerek élvezi az életet, laza és könnyed. Nem hasonlít a szülőkre, sem a kemény, nagydumás Olasz espresso-papára, sem pedig a táncos, de rendetlen Latin karamella-mamára. Az amerikaiak a dió, a mandula és a vanília szerelmesei, kizárólag hosszúra főzött feketekávé alapokon. Csak semmi durvaság – kávéfronton ez a jelszavuk.
Americano
Nincs benne tej!
Amerika válasza az espressóra, még a második világháború idején Olaszországba érkező jenki katonáktól. A számukra keserű és rövid kávét 2-3 szoros mennyiségű vízzel hígították, ez lett az Americano. Azóta már a világ kedvenc hosszúkávéja.
FORINT
450
Hollywood-i karamella cappuccino
Édes
Szezámolajjal, pirított fekete-maggal és babérlevéllel. A rodeo drive, vagyis los angeles méregdrága bevásárlóutcájának ez a legújabb divatkávéja. A sűrű espressot tejkaramellára öntik, ez az alap, abba jön a tej, amiben szezámolaj (benne rengeteg kálcium), fekete szezámmagesszencia, és a legvégső csavar, a babérlevél található: hosszan előáztatva, szinte tealevélként átfőzve.
FORINT
700
Maui mandula cappuccino
Édes
Közép-amerikai kávék keverékéből főzött espresso az alapja. A tejbe a hawaii-ak egyik kedvence, sűrű mandula-esszencia kerül és így gőzöljük fel. Aztán az édeskés kávét, mint egy olaszos cappuccinot, a krémes, mandulás tejjel összekeverjük!
FORINT
700
Mississippi gesztenye latte
Édes
A Mississippi környéke, vagyis az amerikai déli konyha az édes gesztenye-recept kreációk zászlóshajója. A karácsony a new orleans-i otthonokban például aligha képzelhető el gyömbéres, gesztenyés sárgarépaszósz nélkül. A szilveszter este pedig a mississippi gesztenye-kávéval indul. Édes, darabos, sűrű gesztenyében úszó varázslattal. Alaposan fel kell keverni!
FORINT
850
St. Louisi földimogyoró brisé
Édes
Az eredetileg orvosságként felirt mogyoróvajat St. Louisban keverték először tejeskávéba, több mint száz évvel ezelőtt. Tejszínt adtak hozzá, és reszelt csokoládéval egészítették ki (ezt hívták akkoriban francia kifejezéssel brisé-nek). Mi még narancs-kókuszt is szórunk a tetejére.
FORINT
850
Ausztrál dió kávé - „Macalatte”
Édes
Az örökzöld fákon termő makadámdiót először ausztráliában „keverték” össze kávéval – azóta világszerte rengeteg recept készült. Mi a sűrű diólét a tejjel együtt gőzöljük fel – szerintünk ez a verzió a legfinomabb. „Jindilli” ausztráliában így is hívják!
FORINT
700
Houstoni ufo kávé blue curacaoval
Édes
1947-Ben történt a híres roswelli ufo-eset, ez ihlette meg kávékreátorainkat. Kókusztej alapokon mangópüré, tahiti gyümölcstea keverék, sűrű espresso és kék curacao szirup. Földlakóknak is bátran ajánljuk!
FORINT
850
Miami beach-i vanília latte
Édes
A túl édes latin (főleg argentin és brazil) kávék ellen harcoló „ízesített” amerikai kávék slágerreceptje. A felgőzölt tejbe sűrű vaníliát kevernek, kis fahéjjal és csipetnyi szerecsendióval.
FORINT
850
New york-i espresso
Nincs benne tej!
Keményre préselt kávé magas nyomáson előáztatva, hosszan átcsöpögtetve. Hosszú, levegős espresso, ahogy new yorkban, az olaszok lakta negyedben, a little italy-ban szeretik.