Item List
Arab kávé - Gahwa
A világ legrégebbi „kávé-receptje”! Az arabok 1200 évvel ezelőtt így kezdték inni a kávét. Ibrikben főzzük, kis fahéjjal, ahogy azt illik. Háromszor kell felforralni és az utolsó pillanatban, mielőtt kifutna, levenni a tűzről. Anno az arabok édes datolyát ettek hozzá, mert nem főztek bele cukrot – azt a törökök „tették” az arab kávéba, évszázadokkal később!
Beduin kávé
Sokáig készül, mert őrölt kardamom van benne. Évszázadokon át ez volt az arab tevekaravánok kedvenc itala. Mi is forró homokban főzzük, úgy mint egykor a beduinok. A szír változatot, ahogy még a véres polgárháború előtt aleppóban készítették, és ahogy például a szíriában sok időt töltő krimiszerző, Agatha Christie is szerette.
Bábel-tornya karamellakávé
A mai Irak területén épített ókori torony nyolc emeletből állt, ezért a mi kávénk is nyolc alkotórészből építkezik. A tejjel, karamellával és a cukorral készített alap espressoban egymásba gabalyodnak a fűszerek: a gyömbér, a fahéj, és a szegfűbors, valamint az ital tetején a ropogós tejszín-krokant. Valóságos édenkerti gyönyör!