top of page

Item List

Arab

Arab kávé - Gahwa

A világ legrégebbi „kávé-receptje”! Az arabok 1200 évvel ezelőtt így kezdték inni a kávét. Ibrikben főzzük, kis fahéjjal, ahogy azt illik. Háromszor kell felforralni és az utolsó pillanatban, mielőtt kifutna, levenni a tűzről. Anno az arabok édes datolyát ettek hozzá, mert nem főztek bele cukrot – azt a törökök „tették” az arab kávéba, évszázadokkal később!

Arab

Beduin kávé

Sokáig készül, mert őrölt kardamom van benne. Évszázadokon át ez volt az arab tevekaravánok kedvenc itala. Mi is forró homokban főzzük, úgy mint egykor a beduinok. A szír változatot, ahogy még a véres polgárháború előtt aleppóban készítették, és ahogy például a szíriában sok időt töltő krimiszerző, Agatha Christie is szerette.

Arab

Bábel-tornya karamellakávé

A mai Irak területén épített ókori torony nyolc emeletből állt, ezért a mi kávénk is nyolc alkotórészből építkezik. A tejjel, karamellával és a cukorral készített alap espressoban egymásba gabalyodnak a fűszerek: a gyömbér, a fahéj, és a szegfűbors, valamint az ital tetején a ropogós tejszín-krokant. Valóságos édenkerti gyönyör!

Arab

Dervis narancs kávé

Az arab kávé egyik legízletesebb "belső-ázsiai" verziója. Az iszlám szerzetesek, a vándor dervisek terjesztették el közép-ázsia felé tartva az alapreceptet, az arab kávét – ehhez jön az ottani egyik kedvenc gyümölcs, a narancs! Tömény, sűrű, édeskés kávé!

Arab

Jemeni fűszeres mokka

Ebben a latte-ben az arab ízeket a fűszerek jelentik. Fahéj, szegfűszeg, megtoldva csokoládéval, ami persze már „európai” változtatás. Olaszos marocchino franciásan hosszú verzióban, sok tejjel és habbal. Igazi randi-kávé hölgyeknek.

Arab

Teheráni pisztácia-latte bergamottal

A Faloodeh Iránban sorbet-szerű pisztáciás desszert. Ezt álmodtuk kávéba csokikrémmel és pisztáciával. Az ital tetején tradicionális perzsa íz- és illatvilág landol, izgalmas bergamot és spirulina keverék.

bottom of page