top of page

Item List

Hideg sarkvidék

Al-jaziar narancs-karamella

Ez a kávé Algéria fővárosának, Algírnak az arab nevét viseli. Al-Jaziar, vagy a kiejtést valamelyest könnyítő másféle átírással „El-Dzsezai”. Bárhogyan is hívjuk, ugyanaz van benne. Kis narancs, olvasztott cukros karamellával, hidegen, ahogy a forró afrikai nyárban a „fekete-talpúak” itták a tengerparti strandokon.

Hideg sarkvidék

Bajor jég-kávé

A bajorok világosra pörkölt, citrusos kávéja remekül egybesimul a hideg, olvasztott cukorsziruppal. Ezt nálunk citromreszelék teszi még inkább pikánssá. A bajorok tejszínhabot tesznek a tetejére, úgyhogy mi is!

Hideg sarkvidék

Cannes-i fagylaltkávé

A 2016-os cannes-i filmfesztivál egyik újdonsága volt, hogy a tengerparti bárok a vaníliafagylalttal készített jegeskávéikba nem diódarabokat tettek, hanem szétolvadó édes kekszet. A filmsztárok kávéja így, amerikás módon keksszel dúsítva, krémesebb és testesebb lett. Jobban összesimul, mint dióval. Természetesen követjük a divatot, úgyhogy most már mi is így készítjük.

Hideg sarkvidék

Damaszkuszi mandulás jég-kávé

Eredeti arab recept a Földközi-tenger forró keleti partvidékéről. Sűrűre főzött mandulalé és friss, őrölt fahéj van benne, hideg, dús olasz tejbe áztatva. 3 jégkocka is jár hozzá, de többel tilos hígítani!

Hideg sarkvidék

Dió frappe-cappuccino

Afrikai kávékból készített citrusos, sűrű espresso az alapja, ehhez adunk tejet, diófagyit, tele darált dióval. Majd jégkockákkal összeöntve sokáig turmixszoljuk, hogy lágy és krémes jegeskávé legyen belőle!

Hideg sarkvidék

Etióp jégkaramellás gyömbér-latte

A szép, réteges etióp-latte tetején tejszínhab, a kávécsík alatt pedig fátyolosan, lassan elbarnuló karamella és gyömbérkeverék. Minél több idő telik el, annál „mélyebbre” száll a barna szín, ahogy az esős évszakban a hetekig szakadó eső is beissza magát Etiópia barna, gazdag, sűrű földjébe.

Hideg sarkvidék

Filmsztárok mogyorós kókusz-lattéja

Los Angeles-i jeges kókusz-kávé – mogyorós csokikrémmel, és rózsaborssal meghintett habbal. Ízkavalkád! Pont olyan intenzív és ingergazdag, mint a hollywoodi kasszasikerek. És pont úgy, mint a legjobb filmek, ez is a végére áll össze – csak most a szánkban.

Hideg sarkvidék

Ice cappuccino

A jeges „klasszikus”. Krémes espresso és habosított édes tej jeges keveréke. Az espressot rövidre főzzük, hiszen a jég miután megolvad, úgyis kicsit „meghosszabbítja” a kávét!

Hideg sarkvidék

Jávai jegesnarancs-mokka

Látványos, sárga-fekete „üdítőital” kávé. Kelet-Ázsia hangulata! Sok jéggel, narancslével és kávéba áztatott narancsszelettel! Az indonéz Jáva szigetén „házasodott” össze először a kávé a naranccsal.

Hideg sarkvidék

Monacói kókusztej-frappe citromfűvel

Monacóban a kávé este meleg, lágy és rövid, napközben viszont, amikor tűz a nap, mindig hideg és hosszú. Vagyis frappé verzió! Ezt a jeges italt a citromfű és csipetnyi gyömbér teszi pikánssá. A Riviéra 2015-ös szezonjának "világos" kávépörkölési stílusában, afrikai ristretto az alapja.

bottom of page