Item List
Al-jaziar narancs-karamella
Ez a kávé Algéria fővárosának, Algírnak az arab nevét viseli. Al-Jaziar, vagy a kiejtést valamelyest könnyítő másféle átírással „El-Dzsezai”. Bárhogyan is hívjuk, ugyanaz van benne. Kis narancs, olvasztott cukros karamellával, hidegen, ahogy a forró afrikai nyárban a „fekete-talpúak” itták a tengerparti strandokon.
Cannes-i fagylaltkávé
A 2016-os cannes-i filmfesztivál egyik újdonsága volt, hogy a tengerparti bárok a vaníliafagylalttal készített jegeskávéikba nem diódarabokat tettek, hanem szétolvadó édes kekszet. A filmsztárok kávéja így, amerikás módon keksszel dúsítva, krémesebb és testesebb lett. Jobban összesimul, mint dióval. Természetesen követjük a divatot, úgyhogy most már mi is így készítjük.
Etióp jégkaramellás gyömbér-latte
A szép, réteges etióp-latte tetején tejszínhab, a kávécsík alatt pedig fátyolosan, lassan elbarnuló karamella és gyömbérkeverék. Minél több idő telik el, annál „mélyebbre” száll a barna szín, ahogy az esős évszakban a hetekig szakadó eső is beissza magát Etiópia barna, gazdag, sűrű földjébe.
Monacói kókusztej-frappe citromfűvel
Monacóban a kávé este meleg, lágy és rövid, napközben viszont, amikor tűz a nap, mindig hideg és hosszú. Vagyis frappé verzió! Ezt a jeges italt a citromfű és csipetnyi gyömbér teszi pikánssá. A Riviéra 2015-ös szezonjának "világos" kávépörkölési stílusában, afrikai ristretto az alapja.