top of page

Item List

Japán

Csepegtetett mogyoró

A mogyoró eszenciát már pörköléskor „rácsepegtetjük” a japánok kedvenc ültetvénykávéjára, a perui chanchamayo arabicára. Ez a különleges eljárás teszi különlegessé ezt a kávét. Semmi szirup és utólag a tejbe löttyintett mesterséges ízesítőanyag. Már az illata is lenyűgöző! Meleg tejjel és kevés cukorral tárulnak fel leginkább az ízei, ezért mi így ajánljuk.

Japán

Hidegen csepegtetett laborkávé

A feketekávék szerelmeseinek ajánljuk. Forró víz ebben az eljárásban egyetlen másodpercre sem éri a kávéőrleményt. Csak hideg oldódás történik, öt órán keresztül. Magas koffeintartalmú, mégis lágy, komplex, szinte teaszerű ital jön létre.

Japán

Kiotói szilvás krémkávé

A habos, fahéjas, espresso alapú kávé különlegessége leginkább a jégbe fagyott japán szilva turmixszerű elegye, ami a forró kávét langyossá, az italt pedig krémessé teszi. Kiotóban a lefagyasztott gyümölcsök pépjét hámozatlanul keverik a kávéba, és annyira népszerű, hogy karácsony táján még az utcán is árulják.

Japán

Maláj fehércsoki kávé

A malajziában, ahol rengeteg japán él, az arrafelé mindennaposnak számító ipoh fehérkávénak ez a japánosított luxusverziója. Maláj ital japán kávé-technikával tökéletesítve. Édeskés kávészemekből főzött, fehércsokoládéval ízesített, kisméretű latte. Pörkölt dióval keverik össze, hogy pikáns legyen. A pohár alján ott a csoki, ne felejtsék el kikanalazni!

Japán

Oszakai pisztáciás mathcha latte

Tejeskávé - az oszakai cukrászatok kreatív kísérletezései alapján. Pisztácia pasztát társítunk porított zöld matcha teával, ezt keverjük a sűrű, tejszínes lattéba. Az eredmény egy izgalmas, mandulás-marcipános ízvilágú kávéital japán csészében szervírozva.

Japán

Shiroibara - Japán rózsa-kávé

Rózsavíz, felgőzölt tej és könnyű kávé lágy ölelése. A tejhabra, hogy ne csak az íz legyen tökéletes, hanem az illat is, szárított, ehető fehér és piros rózsaszirmot szórunk – apróra tördelve. Ha valaki virágszirmok nélkül kéri, akkor természetesen úgy is elkészítjük a shiroibara-t, csak rózsavízzel.

Japán

Tokiói csokoládés-málna

A színtiszta japán csokoládé házassága a tokiói cukrászdák kedvenc málnaízével. Kevesen tudják, de a csokiszakértők ma már nem a franciákat, hanem inkább a japánokat tartják a kifinomult csokoládékultúra nagyköveteinek. Nemrégiben például susumu koyamát választották a világ legjobb csokoládémesterévé. Ezzel a kávékülönlegességgel mi már csak ezért is a japán édesség-iránytűt követjük.

bottom of page