top of page
webbkgd.png
latin.png

LATIN

KÁVÉKONYHA

francia.png

FRANCIA

KÁVÉKONYHA

olasz.png

OLASZ

KÁVÉKONYHA

amerikai.png

AMERIKAI

KÁVÉKONYHA

ÚJHULLÁMOS

KÁVÉKONYHA

japán.png

JAPÁN

KÁVÉKONYHA

hideg.png

HIDEG

SARKVIDÉK

arab.png

ARAB

KÁVÉKONYHA

jel-vegan.png

vegán

jel-koffein.png

csak koffeines verzió

jel-tej.png

választható tejalternatíva

hozzáadott cukrot nem tartalmaz

jel-nincsukor.png
Japán kávékonyha - Cafe Frei

JAPÁN
KÁVÉKONYHA

„percekig csepegtetett, pörköléskor ízesített kávék”

Japánban az utóbbi években csendes kávéforradalom zajlott. A japánok kifinomult és cizellált eszközöket „feltalálva”, percekig, de néha akár órákon át is csepegtetett kávé­világot álmodtak maguknak. Ízharmónia, precíz és aprólékos elkészítés – ez jellemzi a japán kávékonyhát. Ellentétben az olasszal, itt nincs magas nyomás, csak tisztán lecsepegő víz.
És persze speciális receptek, melyek megváltoztatják a kávé „folyadék–állagát”. Hab, krém, sűrű csoki és társaik. Egyszóval: forradalom!

tejalternativa.png

Oszakai pisztáciás mathcha latte

Tejeskávé - az oszakai cukrászatok kreatív kísérletezései alapján. Pisztácia pasztát társítunk porított zöld matcha teával, ezt keverjük a sűrű, tejszínes lattéba. Az eredmény egy izgalmas, mandulás-marcipános ízvilágú kávéital japán csészében szervírozva.

korong.png

FORINT

850

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Kiotói szilvás krémkávé

Édes

A habos, fahéjas, espresso alapú kávé különlegessége leginkább a jégbe fagyott japán szilva turmixszerű elegye, ami a forró kávét langyossá, az italt pedig krémessé teszi. Kiotóban a lefagyasztott gyümölcsök pépjét hámozatlanul keverik a kávéba, és annyira népszerű, hogy karácsony táján még az utcán is árulják.

korong.png

FORINT

700

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Tokiói csokoládés-málna

Édes

A színtiszta japán csokoládé házassága a tokiói cukrászdák kedvenc málnaízével. Kevesen tudják, de a csokiszakértők ma már nem a franciákat, hanem inkább a japánokat tartják a kifinomult csokoládékultúra nagyköveteinek. Nemrégiben például susumu koyamát választották a világ legjobb csokoládémesterévé. Ezzel a kávékülönlegességgel mi már csak ezért is a japán édesség-iránytűt követjük.

korong.png

FORINT

590

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Hidegen csepegtetett laborkávé

Nincs benne tej!

A feketekávék szerelmeseinek ajánljuk. Forró víz ebben az eljárásban egyetlen másodpercre sem éri a kávéőrleményt. Csak hideg oldódás történik, öt órán keresztül. Magas koffeintartalmú, mégis lágy, komplex, szinte teaszerű ital jön létre.

korong.png

FORINT

590

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Shiroibara - Japán rózsa-kávé

Édes

Rózsavíz, felgőzölt tej és könnyű kávé lágy ölelése. A tejhabra, hogy ne csak az íz legyen tökéletes, hanem az illat is, szárított, ehető fehér és piros rózsaszirmot szórunk – apróra tördelve. Ha valaki virágszirmok nélkül kéri, akkor természetesen úgy is elkészítjük a shiroibara-t, csak rózsavízzel.

korong.png

FORINT

700

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Maláj fehércsoki kávé

Édes

A malajziában, ahol rengeteg japán él, az arrafelé mindennaposnak számító ipoh fehérkávénak ez a japánosított luxusverziója. Maláj ital japán kávé-technikával tökéletesítve. Édeskés kávészemekből főzött, fehércsokoládéval ízesített, kisméretű latte. Pörkölt dióval keverik össze, hogy pikáns legyen. A pohár alján ott a csoki, ne felejtsék el kikanalazni!

korong.png

FORINT

700

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png

Csepegtetett mogyoró

Édes

A mogyoró eszenciát már pörköléskor „rácsepegtetjük” a japánok kedvenc ültetvénykávéjára, a perui chanchamayo arabicára. Ez a különleges eljárás teszi különlegessé ezt a kávét. Semmi szirup és utólag a tejbe löttyintett mesterséges ízesítőanyag. Már az illata is lenyűgöző! Meleg tejjel és kevés cukorral tárulnak fel leginkább az ízei, ezért mi így ajánljuk.

korong.png

FORINT

590

espresso_italiano copy.png
ikon-1-2-4.png
bottom of page