Kínálatunk > Kávéitalok > Olasz kávékonyha
vegán
csak koffeines verzió
választható tejalternatíva
hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Espresso italiano
Nincs benne tej!
Ahogy az olaszok szeretik, kesernyésre pörkölt kávéból, a tetején crema, pár milliméteres krém. Az illata így nem szökik el. Magas fehérjetartalmú guatemalai kávészemeket is belekeverünk, az olasz espresso ettől lesz krémes és lágy!
FORINT
650
Római espresso macchiato
Klasszikus olasz espresso, a tetején „tejhabbal foltozva”. Valójában nincs is benne tej, csak zárásként egy kis tejhab. A kávé „kalapja” – mondják a római nők!
FORINT
650
Espresso doppio
Nincs benne tej!
Az erős szívűeknek! Két espresso italiano összeöntve. Dupla adag kávé, dupla aroma, dupla koffein.
FORINT
800
Nápolyi haboskávé - Latte macchiato
Nagyon habos tej üvegpohárban, espressoval rétegezve. Jelentése: foltozott tej. Annak idején nápolyban, szombat délutáni gyerek-italként kezdte a pályafutását. A barista épp csak „foltot ejtett” egy csöpp kávéval a habos tejen, hogy a gyerekek is megihassák.
FORINT
1050
Szicíliai espresso
Nincs benne tej!
A dél-olasz verzió, a krémes espressóra kemény narancshéjat reszelve. Egy percet állni kell hagyni és csak utána meginni! Ennyi idő kell, amíg az ízek összeérnek.
FORINT
650
Torinói bicerin
A csésze aljára kent csokoládé krém, a gianduia tetejére espressot öntünk, aztán tejhabbal zárjuk le, és leheletnyi csokoládéreszelékkel koronázzuk. Torinói kávékülönlegesség, 200 éves múlttal. Alaposan fel kell keverni!
FORINT
700
Cappuccino
A „klasszikus”. Krémes espresso és habosított tej házassága. Majdnem a fele tiszta kávé, csak a többi tej, hogy ne „hígítsuk fel” tejjel a zamatokat.
FORINT
870
Ferreroni
Édes
Habos desszertkávé piemonti mogyoróval, olvasztott belga csokoládéval és tejszínhabbal. Az ital ihletőjének, Michele Ferrerónak kedvenc alapanyagaival, inspirációkkal Brüsszeltől Londonig.
FORINT
1150
650