top of page

Item List

olasz

Cappuccino

A „klasszikus”. Krémes espresso és habosított tej házassága. Majdnem a fele tiszta kávé, csak a többi tej, hogy ne „hígítsuk fel” tejjel a zamatokat.

olasz

Espresso doppio

Az erős szívűeknek! Két espresso italiano összeöntve. Dupla adag kávé, dupla aroma, dupla koffein.

olasz

Espresso italiano

Ahogy az olaszok szeretik, kesernyésre pörkölt kávéból, a tetején crema, pár milliméteres krém. Az illata így nem szökik el. Magas fehérje­tartalmú guatemalai kávészemeket is belekeverünk, az olasz espresso ettől lesz krémes és lágy!

olasz

Nápolyi haboskávé - Latte macchiato

Nagyon habos tej üvegpohárban, espressoval rétegezve. Jelentése: foltozott tej. Annak idején nápolyban, szombat délutáni gyerek-italként kezdte a pályafutását. A barista épp csak „foltot ejtett” egy csöpp kávéval a habos tejen, hogy a gyerekek is megihassák.

olasz

Római espresso macchiato

Klasszikus olasz espresso, a tetején „tejhabbal foltozva”. Valójában nincs is benne tej, csak zárásként egy kis tejhab. A kávé „kalapja” – mondják a római nők!

olasz

Szicíliai espresso

A dél-olasz verzió, a krémes espressóra kemény narancshéjat reszelve. Egy percet állni kell hagyni és csak utána meginni! Ennyi idő kell, amíg az ízek összeérnek.

olasz

Torinói bicerin

A csésze aljára kent csokoládé krém, a gianduia tetejére espressot öntünk, aztán tejhabbal zárjuk le, és leheletnyi csokoládéreszelékkel koronázzuk. Torinói kávékülönlegesség, 200 éves múlttal. Alaposan fel kell keverni!

bottom of page