top of page

Olasz kávékonyha

Cappuccino

A „klasszikus”. Krémes espresso és habosított tej házassága. Majdnem a fele tiszta kávé, csak a többi tej, hogy ne „hígítsuk fel” tejjel a zamatokat.

Espresso doppio

Az erős szívűeknek! Két espresso italiano összeöntve. Dupla adag kávé, dupla aroma, dupla koffein.

Espresso italiano

Ahogy az olaszok szeretik, kesernyésre pörkölt kávéból, a tetején crema, pár milliméteres krém. Az illata így nem szökik el. Magas fehérje­tartalmú guatemalai kávészemeket is belekeverünk, az olasz espresso ettől lesz krémes és lágy!

Ferreroni

Tejszínhabos desszertkávé piemonti mogyoróval, olvasztott belga csokoládéval és tejszínhabbal. Az ital ihletőjének, Michele Ferrerónak kedvenc alapanyagaival, inspirációkkal Brüsszeltől Londonig.

Nápolyi haboskávé - Latte macchiato

Nagyon habos tej üvegpohárban, espressoval rétegezve. Jelentése: foltozott tej. Annak idején nápolyban, szombat délutáni gyerek-italként kezdte a pályafutását. A barista épp csak „foltot ejtett” egy csöpp kávéval a habos tejen, hogy a gyerekek is megihassák.

Római espresso macchiato

Klasszikus olasz espresso, a tetején „tejhabbal foltozva”. Valójában nincs is benne tej, csak zárásként egy kis tejhab. A kávé „kalapja” – mondják a római nők!

Szicíliai espresso

A dél-olasz verzió, a krémes espressóra kemény narancshéjat reszelve. Egy percet állni kell hagyni és csak utána meginni! Ennyi idő kell, amíg az ízek összeérnek.

Torinói bicerin

A csésze aljára kent csokoládé krém, a gianduia tetejére espressot öntünk, aztán tejhabbal zárjuk le, és leheletnyi csokoládéreszelékkel koronázzuk. Torinói kávékülönlegesség, 200 éves múlttal. Alaposan fel kell keverni!

bottom of page